Άννα Σκουλαρίκη
A story to tell…

Ο χειμώνας είναι μία δύσκολη εποχή για το δέρμα και γενικότερα για τον οργανισμό μας. Κάτω από τα βαριά ρούχα συχνά αμελούμε τις ενδείξεις αφυδάτωσης και ξηρότητας. Αυτό συμβαίνει γιατί ο κρύος καιρός μας αποθαρρύνει από το να πίνουμε όσο τακτικά πρέπει νερό και από το να περιποιούμαστε με ευλάβεια το σώμα μας. Αναμφισβήτητα κάτι τέτοιο είναι ολέθριο για την επιδερμίδα μας, που όταν έρθει η άνοιξη και η ώρα να φορέσουμε ενδύματα πιο ανάλαφρα, τρέχουμε να επανορθώσουμε και δε φτάνουμε! Συνετό, λοιπόν, είναι να φροντίσουμε την ενυδάτωση των μαλλιών, του προσώπου, του σώματος και του οργανισμού μας όλο το χρόνο χωρίς περιττές δικαιολογίες.

Η πρώτη άχαστη συμβουλή για νεανικό δέρμα και λαμπερά μαλλιά είναι η επαρκής ενυδάτωση από μέσα προς τα έξω. ΝΕΡΟ είναι μαγική λέξη και σίγουρα 8 ποτήρια την ημέρα τον γιατρό και την αισθητικό θα κάνουν πέρα. Από εκεί και έπειτα, ουκ ολίγα προϊόντα ομορφιάς μπορούν να συμβάλλουν, αυτή τη φορά από έξω προς τα μέσα.

Ας ακολουθήσουμε, λοιπόν, τα βήματα για λαμπερή και υγιή επιδερμίδα:

Απολέπιση

Η απολέπιση δεν αφορά μόνο το σώμα και το πρόσωπο αλλά και το τριχωτό της κεφαλής μας. Αν αναλογιστούμε τα πόσα προϊόντα styling δέχεται εβδομαδιαία το δέρμα του κρανίου μας, επόμενο είναι κάποια στιγμή να εμφανίσει δείγματα ξηροδερμίας ή ακόμα και πιτυρίδα. Για να διατηρήσουμε υγιή και όμορφη αυτή την παραμελημένη περιοχή του εαυτού μας, είναι καλό να κάνουμε μία φορά το μήνα ένα scrub. Στο διαδίκτυο μπορείτε να βρείτε συνταγές DIY μα και στο εμπόριο κυκλοφορούν ανάλογα προϊόντα.

Όσο για το σώμα, το πρόσωπο και τα πολυ-ταλαιπωρημένα χέρια μας, ενδείκνυται μία φορά την εβδομάδα να την αφιερώνουμε στην απολέπιση τους. Και αυτό, για να παραμένουν οι πόροι του δέρματος καθαροί και να εφαρμόζονται καλύτερα και αποτελεσματικότερα οι ενυδατικές κρέμες και τα λαδάκια που θα χρησιμοποιήσουμε αργότερα. Μπορείτε, πάντα να προτιμήσετε να φτιάξετε το δικό σας scrub με φυσικά υλικά που διαθέτετε στο σπίτι σας αλλά και να αγοράσετε όποιο από τα πολλά που κυκλοφορούν και ανταποκρίνεται στις ανάγκες σας.

Βαθιά ενυδάτωση

Πρωταρχικό ρόλο στη διατήρηση της ελαστικότητας της επιδερμίδας (σώμα-πρόσωπο) και των μαλλιών, παίζουν οι ενυδατικές. Άπειρες είναι οι επιλογές που βρίσκουμε στο εμπόριο για να μπορέσουμε να καταλήξουμε στην κατάλληλη. Μα και οι μάσκες ενυδάτωσης κρίνονται απαραίτητες αν θέλουμε να έχουμε ένα άψογο αποτέλεσμα. Και πάλι η επιλογή είναι δική σας αν θέλετε να φτιάξετε μία μόνη σας ή να αγοράσετε για να αποφύγετε ένα ακόμη “μαγείρεμα”.

Αφού έχουμε ξεμπερδέψει με τη μάσκα, είναι η ώρα της σωτήριας ενυδατικής κρέμας. Μην ξεχνάμε ότι στη γυναίκα η γήρανση ξεκινάει από τα 25 έτη, οπότε επιτακτική κρίνεται η εφαρμογή μίας καλής ενυδατικής.

Λάδια

Τα θαυματουργά λαδάκια χρησιμοποιούνται από αρχαιοτάτων χρόνων για την ανάδειξη της ομορφιάς των γυναικών. Τη σήμερον ημέρα έχουμε στη διάθεση  μας την επιλογή  να εφαρμόσουμε απλά λάδια (ως και ελαιόλαδο) αλλά και πιο εκσυγχρονισμένα, τα οποία είναι εμπλουτισμένα με περισσότερες βιταμίνες και άλλα συστατικά, ικανά να προσδώσουν τέλεια όψη και υφή σε πρόσωπο-σώμα-μαλλιά.

Και, κάπως έτσι, είμαστε απλά υπέροχες!Κεντρική φωτογραφία: Ava Sol on Unsplash