Το σκεφτόμουν καιρό, είχα ενδοιασμούς, πάνω που το αποφάσιζα το ξαναμετάνιωνα. Άλλωστε, δεν είναι και εύκολη απόφαση για εμάς τις γυναίκες να αποχωριστούμε την μακριά κόμη μας (την ξέρετε την ιστορία με τον Δαβίδ και τον Γολιάθ, μην σας τα ξαναλέω και σας κουράζω). Τελικά, ένα πρωί ξύπνησα αποφασισμένη για αλλαγές, και μια που δεν μπορώ να αλλάξω αυτά που πραγματικά με ενοχλούν, είπα να κάνω την αλλαγή σε κάτι που μπορώ να ορίσω, τα μαλλιά μου! Ασε που σκέφτηκα, που  ξέρεις; Κάθε αλλαγή μπορεί να φέρει και ένα γενικότερο κύμα ανανέωσης!

Μετά, λοιπόν, από χρόνια που διατηρούσα ένα μήκος μαλλιών αρκετά κάτω από τους ώμους, αποφασιστικά και με μια ανάσα, ζήτησα από την κομμώτρια να μου τα κόψει καρέ (ναι, καλά ακούσατε, γιατί όταν λέμε ότι θα είμαστε τολμηρές το εννοούμε). Δεν θα σας πω ψέμματα, η πρώτη ψαλιδιά ήταν επίπονη, ακόμη και όταν είδα το αποτέλεσμα το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν “Δεν πειράζει, θα ξαναμακρύνουν”. 10 μέρες όμως μετά, σας διαβεβαιώνω ότι ήταν η καλύτερη επιλογή που έχω κάνει τελευταία, τα σχόλια που λαμβάνω καθημερινά είναι απίστευτα κολακευτικά και νομίζω ότι πλέον το καρέ είναι το στυλ που θα υιοθετήσω από και πέρα!

Τι έχω ακούσει και τι έχω παρατηρήσει η ίδια ;

Έχω μια απίστευτη αίσθηση ότι το κεφάλι μου είναι πιο ελαφρύ

Ναι, καλά ακούσατε. Μπορεί να το έχουμε συνηθίσει, αλλά τα μακριά μαλλιά είναι αλήθεια ότι μας δίνουν αυτή την αίσθηση βάρους, ειδικά όταν είναι πολλά ή με τάση για λιπαρότητα.

Ειδικά τις πιο ζεστές μέρες, καθώς και όταν γυμνάζομαι, δεν ιδρώνω

και νιώθω πιο άνετα και δροσερά. Δυστυχώς αυτό δεν έχει επιδράσει -ακόμη- στο να έχω κίνητρο να γυμναστώ περισσότερο…

Το χτένισμά μου φαίνεται πιο “γεμάτο”

και τα λεπτά μαλλιά μου έχουν αποκτήσει μία πολύ παιχνιδιάρικη κίνηση. Είναι αλήθεια, τα μαλλιά μου φαίνονται περισσότερα, και η ρίζα δεν “πέφτει”, σχεδόν να να έχω κάνει ένα ελαφρύ κρεπάρισμα.

Όλοι μου λένε πόσο μικροδείχνω

και πόσο γλυκά κάνει τα χαρακτηριστικά του προσώπου μου το πιο κοντό κούρεμα. Και εγώ, όπως καταλάβατε, δέχομαι με χαμόγελο τα κοπλιμέντα. Ίσως ευθύνεται το κούρεμα, ίσως πάλι και η κοριτσίστικη διάθεση που μου έχει φέρει αυτό το μήκος μαλλιών.

Το πρωί ετοιμάζομαι στο πι και φι!

Λιγότερος χρόνος λουσίματος, λιγότερος χρόνος για ίσιωμα και πιστολάκι (περισσότερος χρόνος για πρωινό καφεδάκι!)

Είμαι και μέσα στη μόδα,

καθώς η κόμη Ποκαχόντας και τα περίτεχνα σινιόν δεν τα λες και στη μόδα, ειδικά στους 40 βαθμούς το καλοκαίρι, Όχι ότι θα τα δοκίμαζα, αλλά οι κότσοι γάμου ποτέ δεν συγκαταλέγονταν στα αγαπημένα μου χτενίσματα.

Extra Bonus: Δεν πιάνονται πια τα μαλλιά μου στον ώμο μου στα λουράκια της τσάντας!

Δεν το λες και λίγο!

Τι λέτε, σας έπεισα να τολμήσετε και εσείς ένα πιο κοντό κούρεμα αυτό το καλοκαίρι;