Τα καπέλα είναι από τα αγαπημένα μου αξεσουάρ, με τα γυναικεία jockey να κατέχουν τα τελευταία χρόνια ιδιαίτερη προτίμηση στις εμφανίσεις μου. Όταν ξεκίνησα να το φοράω δεν θα σας κρύψω ότι το έκανα κυρίως επηρεασμένη από τις φωτογραφίες των celebrities που συναντούσα στο instagram, οι οποίες εναλλάσσοντας καπέλα jockey σε διαφορετικά χρώματα αναλόγως του outfit που επέλεγαν, της ώρας και της περίστασης, μεταμόρφωναν και το πιο απλό look σε ινσταγραμικό must-see. Στη συνέχεια, όμως, κατάλαβα ότι το τζόκεϋ δεν είναι μόνο ένα πρακτικό αξεσουάρ ικανό να απογειώσει ένα outfit στη στιγμή, αλλά και ένα έξυπνο και super stylish αξεσουάρ για να μας σώσει από δύσκολες και αμήχανες καταστάσεις, όπως μια bad hair day, μια ρίζα που έχει βγει και δεν προλάβαμε εκείνο το ραντεβού στο κομμωτήριο, μια έκτακτη έξοδο με άλουστο μαλλί. Και κυρίως, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, μας προστατεύει στη βόλτα, στον καφέ, στην παραλία από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου (extra bonus η προστασία της επιδερμίδας από την πρόωρη γήρανση). Θέλετε και άλλα για να λατρέψετε αυτό το μοναδικό αξεσουάρ;

Το καπέλο jockey είναι ένα αξεσουάρ που μπορούμε να το φορέσουμε από το πρωί για προστασία από τον ήλιο μέχρι αργά το απόγευμα ως statement item. Και μην ξεχνάτε κάποιους βασικούς κανόνες για να δείχνετε πάντα stylish:

  • Πρώτο και κύριο, διαλέξτε ένα jockey με τέλεια εφαρμογή (πιστέψτε με κάνει τη διαφορά).
  • Εάν το outfit που έχετε επιλέξει έχει έντονα σχέδια ή χρώματα διαλέξτε ένα πιο ουδέτερο χρώμα για το jockey καπέλο σας (μαύρο, άσπρο, μπεζ) ή, εάν είστε αρκετά τολμηρή, συνδυάστε το με το ίδιο ακριβώς έντονο χρώμα.
  • Προσοχή στο υλικό του καπέλου. Επιλέξτε καπέλα jockey (βαμβακερά, δερμάτινα) από καλές πρώτες ύλες. Όχι μόνο θα κάνουν ακόμη πιο elegant την εμφάνισή σας, αλλά θα προστατέψουν και την υγεία των μαλλιών και του κεφαλιού σας.


Δείτε μερικές από τις αγαπημένες μας celebrities που δεν αποχωρίζονται το jockey τους:

Eva Longoria

Kaia Gerber

Gwyneth Paltrow

Blake Lively

Gisele Budnchen
Κεντρική φωτογραφία: Mediamodifier on Unsplash