Εύη Μουρελάτου
Makeup Artist

Σήμερα λέω να δούμε step by step το look μιας από τις πιο αγαπημένες μου σχεδιάστριες μόδας.. της Βάσιας Κωσταρά! Η B.K. λατρεύει το boho, gypsy style και το έχει υιοθετήσει από τα μαλλιά, το μακιγιαζ έως και τα σχέδια ρούχων που δημιουργεί. Το μακιγιαζ της αποτελείται συνήθως από ένα smokey eye look, άλλοτε πιο ελαφρύ κι άλλοτε πιο bold, nude χείλη, φυσικά fluffy φρύδια και φυσικές λάμψεις.

Για να πετύχεις τη βάση της B.K. χρησιμοποίησε καλύτερα μία bb cream για ελαφρύ αποτέλεσμα, ώστε να το δέρμα σου να ‘’φαίνεται’’.

Ένα κρεμώδες, μαύρο καφέ μολύβι θα είναι το απαραίτητο εργαλείο σου γι’ αυτό το eye look! Βάλτο στη ρίζα των βλεφαρίδων του άνω βλεφάρου και με ένα πινελάκι ή μπατονέτα σβήστο με απαλές αλλά μη συγκεκριμένες κινήσεις, ώστε να πετύχεις το ατημέλητο σβήσιμο (σαν να κοιμήθηκες το βράδυ με βαμμένα μάτια και το πρωί έχεις ως αποτέλεσμα αυτό το τέλειο σβησμένο look – αλλά καθόλου υγιεινό γι’ αυτό πάντα το βράδυ ξεβαφόμαστε πολύ καλά!)

Για πιο έντονο αποτέλεσμα χρησιμοποίησε μία σκούρα ματ καφέ σκιά σε όλο το βλέφαρο σβήνοντας τη πολύ καλά με ένα πινελάκι (εδώ θα το χρειαστείς).

Οι αρκετές στρώσεις από mascara είναι απαραίτητες.

Χρησιμοποίησε μία φυσική απόχρωση στα μήλα σου για να δώσεις μία αίσθηση δροσιάς και φρεσκάδας στο πρόσωπό σου.

Πέρασε σε όλο σου το πρόσωπο ελάχιστο bronzer και ελάχιστο highlighter.

Τα χείλη της τα κάνει να φαίνονται πολύ φυσικά γι’ αυτό το μολύβι που θα χρησιμοποιήσεις για να περιγράψεις τα χείλη, εκτός ότι θα είναι σε μία απόχρωση κοντινή με το χρώμα των χειλιών σου, για πιο φυσικό αποτέλεσμα, θα το σβήσεις με τα δάχτυλά σου ή ένα πινελάκι (θα είναι οριοθετημένο το αποτέλεσμα, αλλά δε θα φαίνεται!) χρησιμοποίησε ένα balm σε φυσικές αποχρώσεις ή ένα ενυδατικό κραγιόν.

Κεντρική φωτογραφία: Johanne Kristensen on Unsplash