Μήπως εστιάζετε όλη σας την προσοχή στη φροντίδα των μαλλιών σας και παραμελείτε την σωστή περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής; Αν ναι, ξανασκεφτείτε το! Πολλά από τα προβλήματα των μαλλιών μας προέρχονται από την ελλιπή ή λανθασμένη περιποίηση του τριχωτού. Άλλωστε το δέρμα του κεφαλιού και οι ρίζες των μαλλιών μας είναι το περιβάλλον όπου θα πρέπει να πληρούνται οι κατάλληλες προϋποθέσεις για να διατηρούνται τα μαλλιά μας υγιή και λαμπερά.

Η συστηματική περιποίηση του τριχωτού της κεφαλής και η χρήση των κατάλληλων προϊόντων για τις ιδιαιτερότητες του δέρματός μας και τον τύπο μαλλιών μας είναι βασική προϋπόθεση για την πρόληψη και αντιμετώπιση του κνησμού, της φλεγμονής, της έντασης που συσσωρεύεται στο συγκεκριμένο σημείο του σώματός μας, έχοντας ως αποτέλεσμα τα μαλλιά μας να φαίνονται θαμπά, άτονα, να σπάνε εύκολα, ακόμη και να πέφτουν πέραν του φυσιολογικού.

Ας συμπεριφερθούμε, λοιπόν, στο τριχωτό της κεφαλής μας ακριβώς όπως και στο πρόσωπό μας, με τακτή και σωστή φροντίδα, με βήματα απλά που, όμως, θα κάνουν εμφανή τη διαφορά στην εμφάνισή μας:

Τα μαγικά hair oils

Διαλέξτε το λάδι (ή των συνδυασμό ελαίων) που ταιριάζει στις ανάγκες σας. Καστορέλαιο, δαφνέλαιο, λάδι καρύδας είναι μερικά μόνο από τα λαδάκια που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τόσο στο τριχωτό της κεφαλής όσο και κατά μήκος των μαλλιών για θρέψη, ενυδάτωση και ασύγκριτη λάμψη. Σημαντικό είναι να μην εφαρμόζετε υπερβολική ποσότητα, ενώ πάντα να συνοδεύετε την εφαρμογή τους από ολιγόλεπτο απαλό μασάζ, ώστε τα πολύτιμα συστατικά να απορροφηθούν από το δέρμα (λεπτομέρειες ακολουθούν!). Αφού εφαρμόσετε το λάδι, μπορείτε να το αφήσετε από 1 ώρα έως και όλη τη νύχτα, ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Μασάζ το ευεργετικό

Αφού εφαρμόσετε το λάδι μαλλιών σε όλο το τριχωτό της κεφαλής, κάντε με απαλές, κυκλικές κινήσεις, ελαφρύ μασάζ, ξεκινώντας από τη βάση του κεφαλιού και καταλήγοντας στην κορυφή του κεφαλιού. Όχι μόνο θα βοηθήσετε το λάδι να απορροφηθεί καλύτερα και να θρέψει το δέρμα και τους θύλακες τις τρίχας, αλλά θα αυξήσετε και τη ροή του αίματος σε όλη την περιοχή ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ανάπτυξη νέων τριχών. Επίσης, το μασάζ στο κεφάλι, όπως και σε κάθε σημείο του σώματος, απελευθερώνει τη συσσωρευμένη ένταξη και μας προσφέρει μία αίσθηση ευεξίας και χαλάρωσης (σκέφτεστε κάτι καλύτερο κατά την εβδομαδιαία τελετουργία spa at home που έχουμε καθιερώσει;)

Λουστείτε με το κατάλληλο σαμπουάν

Όσο σημαντικό είναι να εφαρμόζουμε τακτικά λάδι στο τριχωτό και στα μαλλιά μας, άλλο τόσο σημαντικό είναι να το ξεπλένουμε σωστά. Επιλέξτε σαμπουάν χωρίς χημικά και σκληρούς καθαριστικούς παράγοντες. Απλώστε μία ικανοποιητική ποσότητα σαμπουάν στα μαλλιά και κάντε απαλό μασάζ. Ξεβγάλετε και επαναλάβετε εάν χρειάζεται.

Φερθείτε με τρυφερότητα

Ακριβώς, καλά διαβάσατε. Μετά το λούσιμο μην σας πιάσουν οι βιασύνες και αρχίσετε με μανία να τρίβετε την πετσέτα στο κεφάλι και τα μαλλιά, να βάζετε στο max το σεσουάρ για να τα στεγνώσετε. Τόσο οι άγριες ίνες της πετσέτας και οι άγαρμπες κινήσεις, όσο και η υψηλή θερμοκρασία του σεσουάρ είναι καταστροφικά τόσο για το δέρμα όσο και για την τρίχα. Προτιμήστε απαλές πετσέτες που δεν προκαλούν ερεθισμούς και σπάσιμο της τρίχας, και δοκιμάστε να στεγνώσετε τα μαλλιά σας με κρύο αέρα (θα σας πάρει λίγο περισσότερο χρόνο, αλλά αξίζει!)

Πάρτε τις βιταμίνες σας και ΗΡΕΜΗΣΤΕ!

Για υγιές τριχωτό και δυνατά, λαμπερά μαλλιά μην παραμελείτε την υγεία σας. Ανεπάρκεια συγκεκριμένων βιταμινών, χαμηλός σίδηρος και φεριτίνη, αλλά και αυξημένη επίπεδα στρες έχουν αρνητικό αντίκτυπο τόσο στο δέρμα, όσο και στους θύλακες των τριχών οδηγώντας σε βραχυπρόθεσμα ή -ακόμη και- μακροπρόθεσμα προβλήματα όπως η τριχόπτωση και οι φλεγμονές. Επισκεφθείτε τον δερματολόγο σας για τις κατάλληλες ιατρικές εξετάσεις και αντιμετωπίστε όποια έλλειψη πιθανώς έχετε με τα κατάλληλα συμπληρώματα. Τώρα, για το άγχος, το ξέρω είναι δύσκολο, αλλά προσπαθήστε να δείτε τη ζωή πιο ήρεμα, τα προβλήματα πιο αποστασιοποιημένα, ασχοληθείτε με πράγματα που σας χαλαρώνουν, συναναστραφείτε με ανθρώπους που σας κάνουν χαρούμενους.

Κεντρική φωτογραφία: K8 on Unsplash