Άννα Σκουλαρίκη
A story to tell…

Το 2015 ζούσαμε στους ρυθμούς του πολυδιαφημισμένου φιλμ “50 Shades of Gray” (μόδα ήταν και πέρασε). Αυτό που δεν περνάει όμως εύκολα είναι όταν ανακαλύψουμε την πρώτη gray απόχρωση στο τριχωτό της κεφαλής μας. Σοκ και δέος μας καταβάλει σαν διαπιστώσουμε οτι μεταλλασσόμαστε, παρά τη θέληση μας, σε κύκνο. Η πρώτη αυτόματη σκέψη που μας έρχεται στο μυαλό είναι να δολοφονήσουμε την άσπρη τριχούλα, με φονικό όπλο το πολυεργαλείο που ονομάζεται τσιμπιδάκι. Αλλά ίσως αυτή να είναι η πιο άστοχη κίνηση, καθώς η άγραφη σοφία (που έχει θρέψει γενιές και γενιές) αναφέρει οτι όποια παρέμβαση σε τρίχα με τσιμπιδάκι, αποφέρει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα από το επιθυμητό, δηλαδή τον πολλαπλασιασμό των άσπρων τριχών. Τί κάνουμε λοιπόν όταν ο χρόνος μας κάνει την τιμή να μας επισκεφτεί;

Καταρχήν παίρνουμε βαθιές ανάσες για να χαλαρώσουμε (δεν είναι εύπεπτες οι αλλαγές), βάζουμε το αγαπημένο μας ηδύποτο στο ακριβότερο κολωνάτο ποτήρι που διαθέτουμε και φιλοσοφούμε. Οι απαισιόδοξοι και οι οπαδοί της αρνητικής σκέψεις θα μονολογήσουν “αχ, γέρασα”, “άσπρη τρίχα στην κεφαλή, κακά μαντάτα κτλ, κτλ κτλ” και θα προσπαθήσουν να μπουν στη λίστα αναμονής στα Β’ ΚΑΠΗ Χαλανδρίου. Οι πιο κεφάτοι, ψαγμένοι και cool θα χαμογελάσουν νικητήρια στον εαυτό τους, γνωρίζοντας την τύχη που έχουν ώστε να φτάσουν αισίως στην ηλικία της πρώτης άσπρης ή γκρι τρίχας.

Από εκεί και πέρα, είναι στο χέρι τους ποιόν από τους 2 παρακάτω δρόμους θα διαλέξουν να ακολουθήσουν.

Βάψτε το μαλλί

Τόνοι μπογιάς για το τριχωτό της κεφαλής βρίσκονται και σας περιμένουν στα ράφια των super markets και των κομμωτηρίων. Έτσι δεν έχετε παρά να επιλέξετε ποιά σας ταιριάζει, με βάση την επιδερμίδα σας μα και την ψυχολογική σας διάθεση.

Οι τάσεις των χρωμάτων για το φθινόπωρο 2021 προστάζουν τα ζεστά χρώματα. Το κόκκινο επανέρχεται στη μόδα έπειτα από δεκαετίες και γιορτάζει την απενοχοποίησή του με αποχρώσεις όπως το κόκκινο του χαλκού.

Επίσης μπορείτε να διαλέξετε κάποιον τόνο κοντά στο αρχικό φυσικό χρώμα του μαλλιού σας, αν δεν είστε fans των δραστικών αλλαγών πάνω σας. Αν δε θέλετε να ταλαιπωρήσετε ολόκληρη την κόμη σας με βαφές, έχετε την επιλογή να κάνετε ανταύγειες. Ζητήστε από τον κομμωτή σας να χαρτογραφήσει τα μαλλιά σας για άσπρες τρίχες και βάψτε μόνο τις τούφες που έχουν ανάγκη.

Για τους λάτρεις τον φυσικών προϊόντων, προτείνουμε να δοκιμάσουν τις φυτικές βαφές ή ακόμα και τη χένα, αν η απόχρωση των μαλλίων τους είναι αρκετά σκούρη.

Go with the flow

Ο δεύτερος δρόμος απαιτεί πυγμή και αποδοχή. Επιτρέψτε στον εαυτό σας να μεγαλώσει φυσικά. Αγαπήστε την πορεία σας εώς τώρα και αγκαλιάστε το μέλλον. Αφήστε τα μαλλιά σας να είναι…γκρι!

Δώστε προτεραιότητα στον κομμωτή σας να σας παρουσιάσει looks που θα αναδείξουν τη νέα σας απόφαση, μιας και τα χρώματα που έχουμε στο κεφάλι μας κολακεύονται με το κατάλληλο κούρεμα. Με μία περιποιημένη κουπ θα δείχνετε μοντέρνοι/ες και ας έχετε πατήσει τα πρώτα-δεύτερα-τρίτα άντα.

Άπειροι/ες ηθοποιοί, τραγουδιστές/ριες, μοντέλα, γυναίκες και άνδρες της διπλανής πόρτας τόλμησαν να κάνουν μόδα τα γκρίζα μαλλιά τους και δικαιώθηκαν αφού αυτή τη φορά η μόδα ακολούθησε τον κόσμο και όχι ο κόσμος τη μόδα. Μα να ήταν μόνο αυτοί; Νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να βάψουν τα μαλλιά τους στο χρώμα του μέλλοντος, ενώ άλλοι καμουφλάρουν τις γκριζωπές τους τρίχες με το total gray hair.

Ό,τι και αν αποφασίσετε να κάνετε στο μαλλάκι σας, να ξέρετε ότι θα σας πάει, γιατί σαν εσάς κανείς και καμιά!!
Κεντρική φωτογραφία:  Natasha Brazil on Unsplash