Τόνια Γερεουδάκη
Digital Fashion Creator

Αν ανήκετε κι εσείς στις κοπέλες που η καραντίνα ή/και η τηλεργασία τις επιβάρυνε με μερικά έξτρα κιλάκια και αναρωτιέστε τι να φορέσετε τώρα που, λόγω του καλοκαιριού, τα ρούχα δεν «χαρίζουν», μην ανησυχείτε. Εμείς είμαστε εδώ, για να σας προσφέρουμε χείρα βοηθείας!

Είναι γεγονός ότι κι εμείς ήρθαμε αντιμέτωπες με το συγκεκριμένο θέμα, καθώς ο χρόνος στο σπίτι, ιδίως χωρίς κοινωνικές επαφές, δεν περνάει εύκολα και χρειαζόμαστε κάτι να σπάσει την καθημερινότητα και να μας δώσει μια κάποιου είδους χαρά! Ο καλύτερος σύντροφος στην αναζήτηση αυτής της «συντροφιάς» είναι τα … ντουλάπια της κουζίνας και φυσικά το ψυγείο!

Κάπως έτσι φτάσαμε να αναρωτιόμαστε πως θα κυκλοφορήσουμε στις διακοπές μας χωρίς να είναι εμφανές ότι το … «ρίξαμε έξω» κατά τη διάρκεια του εγκλεισμού! Και παρόλο που έχουμε τις καλύτερες των προθέσεων για να προσπαθήσουμε να επανέλθουμε, ο χρόνος δεν είναι σύμμαχός μας…

Τι θα μπορούσαμε, λοιπόν, να φορέσουμε, έτσι ώστε να μην τονίσουμε τις αλλαγές αυτές στο σώμα μας; Όχι γιατί δεν είναι όμορφο, αλλά για να αποκτήσουμε τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση!

Εμείς, τα κορίτσια του a spoon of SUGAR, αγαπάμε όλα τα γυναικεία σώματα, μην παρεξηγηθούμε. Πιστεύουμε ότι μια γυναίκα είναι όμορφη όταν αισθάνεται καλά με το σώμα της και είμαστε υπέρμαχοι του υγειούς προτύπου ομορφιάς. Διαβάζοντας, όμως, τις ερωτήσεις σας στο Style Guide, σχετικά με τις fashion συμβουλές μας για όσες πήραν λίγο βάρος, δεν θα μπορούσαμε να προσπεράσουμε:

Μαύρο χρώμα

Πέρα από το γεγονός ότι τα outfits σε μαύρο χρώμα είναι η εύκολη επιλογή για όλες μας αφού συνδυάζονται εύκολα, είναι γνωστό ότι μπορούν να κολακέψουν την εικόνα μας, καθώς, όπως λέει και η γιαγιά μου, «το μαύρο κόβει»!

Όμως, το total black, για το καλοκαίρι, δεν είναι μια fashionable εικόνα. Γι’ αυτό προτείνουμε να προσθέσετε στο σύνολό σας ένα touch χρώματος. Δοκιμάστε το με χρωματιστά αξεσουάρ (τσάντα, παπούτσια ή μαντήλι).


Μεγαλύτερο μέγεθος

Είναι δύσκολο να προσπαθείτε να στριμωχτείτε σε στενά ρούχα, μόνο και μόνο για να αγοράσετε κάτι στο νούμερο που συνηθίζατε να φοράτε, με την ελπίδα ότι θα επανέλθετε σύντομα. Επίσης, δύσκολο είναι να φοράτε τα παλιά σας καλοκαιρινά ρούχα και αυτά να μην  σας κολακεύουν, όπως πέρυσι. Δεν είναι καλό ούτε για την ψυχολογία σας, αλλά ούτε για την εικόνα σας, ιδίως εάν αυτά αναστενάζουν…

Για τον λόγο αυτό, φροντίστε να εκμεταλλευτείτε, προς όφελός σας, το γεγονός ότι η μόδα φέτος προστάζει τα oversized ρούχα, όπως επίσης και το boho στυλ και φορέστε πιο άνετα ρούχα και φούστες μακριές και φαρδιές.


Άνετα tops

Εάν έχετε βάλει λίγο έξτρα βάρος, μπορείτε να επιλέξετε να φορέσετε πιο άνετα tops, όπως και να τα αφήσετε να πέφτουν χαλαρά έξω από το κάτω μέρος του συνόλου σας, έτσι ώστε να μην σας τονίζουν, αλλά, αντίθετα, να σας δίνουν μια πιο cool εικόνα.

Τα tops αυτά μπορείτε, βεβαίως, να τα φοράτε είτε θέλετε να «κρύψετε» κάτι είτε όχι, καθώς μπορούν να είναι και θηλυκά και σέξι! Κι επειδή το καλοκαίρι θέλουμε να φοράμε ρούχα που δεν μας περιορίζουν, αλλά μας βοηθούν να «αναπνεύσουμε», τα άνετα tops είναι η πιο σωστή επιλογή!


Φορέστε φαρδιά ζώνη

Κάτι που θεωρείται πολύ σέξι, είναι να «δέσετε» το look σας φορώντας μια φαρδιά ζώνη σφιχτά στη μέση σας, οποιοσδήποτε κι αν είναι ο σωματότυπός σας. Με τον τρόπο αυτό μπορείτε να «κρύψετε» την κοιλίτσα, αλλά και να τονίσετε τη μέση σας δημιουργώντας, έτσι, μια πιο λεπτή σιλουέτα!


Επιλέξτε τακούνια

Προσθέτοντας στο σύνολό σας ένα παπούτσι με έστω και λίγο τακούνι ή πλατφόρμα, αυτόματα το πόδι σηκώνεται και δείχνει πιο λεπτό, ακόμα και αν είστε ψηλές. Γεγονός, επίσης, είναι ότι τα τακούνια δίνουν στη γυναίκα που τα φοράει την αυτοπεποίθηση και την αίσθηση της θελκτικότητας που αρέσει σε όλες μας!
Κεντρική φωτογραφία: Jonathan Borba on Unsplash