Εύη Μουρελάτου
Makeup Artist

Αρκετές είναι οι γυναίκες που επιλέγουν να κάνουν μόνες τους το μακιγιαζ τους την ημέρα του γάμου τους. Είναι ένας τρόπος να μειώσεις το budget του γάμου αλλά και το χρόνο της προετοιμασίας. Με ρωτάς αν μπορείς; Και φυσικά μπορείς! Ειδικά αν είσαι από τις γυναίκες που χρησιμοποιούν στην καθημερινότητά τους το μακιγιαζ, τότε είναι πιο εύκολο γιατί ξέρεις ήδη τί σου αρέσει και τί σου ταιριάζει. Ας δούμε αναλυτικά σε βήματα πώς να κάνεις το μακιγιαζ σου ελαφρύ, διαχρονικό και φρέσκο!

STEP 1#

Λαμπερή επιδερμίδα! Έχουμε πει αρκετές φορές πώς σημαντικό ρόλο στο πώς αποτυπώνεται ένα μακιγιαζ παίζει η κατάσταση της επιδερμίδας μας. Αν έχουμε μια αφυδατωμένη, για παράδειγμα, επιδερμίδα τότε όλο το αποτέλεσμα μας θα φαίνεται ’’πουδρένιο’’ και θαμπό. Άρα ξεκινάμε την εντατική φροντίδα της επιδερμίδας όσο νωρίτερα μπορούμε για να προλάβουμε να τη βοηθήσουμε να αλλάξει κατάσταση. Αν πάλι δεν έχουμε προλάβει τουλάχιστον την τελευταία εβδομάδα πριν το γάμο προσπάθησουμε να την ενυδατώσουμςε όσο το δυνατόν καλύτερα (καθαρισμός, απολέπιση, κρέμα, ορός, νερό κ.λ.π).

STEP 2#

Μεγάλη διάρκεια! Επενδύουμε σε long lasting προϊόντα ώστε να μείνει το μακιγιαζ μας αναλλοίωτο το περισσότερο δυνατόν. Primer, foundation και lipstick να έχουν συστατικά με στόχο τη διάρκεια. Η χρήση loose πούδρας είναι απαραίτητη σε ελααaaάχιστη ποσότητα για να σταθεροποιήσουμε το αποτέλεσμα, ειδικά κάτω από τα μάτια μετά το concealer.

STEP 3#

Διαχρονικό αποτέλεσμα! Θα πρότεινα να το ύφος του μακιγιαζ για εκείνη την ημέρα να μην έχει υπερβολές. Βλέποντας έτσι μετά από χρόνια τις φωτογραφίες να μης μας φαίνεται περίεργο. Θέλουμε να είναι διαχρονικό αλλά πάντα επίκαιρο. Γι’ αυτό καλύτερα να επιλέξουμε γήινα χρώματα (καφέ, σάπιο μήλο, μπρονζέ..). Αν με το eyeliner δεν το ’’έχουμε’’, δε χρειάζεται το κάνουμε! Δεν είναι απαραίτητο. Ειδικά πλέον οι τάσεις θέλουν πιο απλά και σβηστά μακιγιαζ και όχι τόσο γραμμικά. 

STEP 4#

Τονίζουμε ένα από τα δύο χαρακτηριστικά μας! Θα επιλέξουμε ή τα μάτια ή τα χείλη να δώσουμε ένταση, καλό θα ήταν όχι και τα δύο. Τονίζουμε το χαρακτηριστικό που μας αρέσει περισσότερο πάνω μας.

STEP 5#

Τί θα χρειαστούμε; Έχοντας επιλέξει να κάνουμε μόνες μας το μακιγιαζ συνεπάγεται και η αγορά κάποιων προϊόντων, αν δεν έχουμε κάποια είδη. Primer ενυδάτωσης/λάμψης ή με ματ φινίρισμα, foundation με στόχο τη διάρκεια (όχι όμως και το πιο σταθερό που υπάρχει στην αγορά, γιατί αυτά βγάζουν την πούδρα στην επιφάνεια και φαίνεται βαρύ το αποτέλεσμα, εκτός αν έχουμε μια πάρα πολύ λιπαρή επιδερμίδα), ένα bronzer, μια μικρή παλέτα σκιών σε neutral αποχρώσεις, ένα ρουζ, μια loose πούδρα, mascara, μολύβι φρυδιών (ίσα που να δώσουμε ένα καλύτερο σχήμα και λίγο χρώμα για την κάλυψη κενών), highlighter (με πολύ απαλό αποτέλεσμα όμως, λεπτόκοκκο) και τέλος ένα κραγιον ή/και lipgloss και εννοείται 2-3 πινέλα (δε χρειάζεσαι πολλά ένα για το foundation, ένα για τα μάτια και ένα για το bronzer, ρουζ και highlighter).

STEP 6#

Έχε στο νου σου τη «φωτογένεια» του μακιγιάζ σου! Στις φωτογραφίες το μακιγιάζ δείχνει πάντα πιο άχρωμο από ό,τι στην πραγματικότητα. Κάνε ένα δοκιμαστικό πριν την ημερά του γάμου μόνη σου και βρες τη «χρυσή τομή», δηλαδή την ένταση του μακιγιάζ που δείχνει ωραία τόσο στην πραγματικότητα όσο και στον φακό!
Κεντρική φωτογραφία: Joeyy Lee on Unsplash