Ήξερα, πριν την γνωρίσω, ότι η Μαρία Αγγελάκη είναι μια δυναμική επιχειρηματίας με άψογο γούστο στο χώρο του κοσμήματος και των αξεσουάρ (άλλωστε, είναι καιρός που παρακολουθώ φανατικά όλα όσα μας προτείνει μέσα από το eshop Amoroyos). Συνομιλώντας, όμως, μαζί της ανακάλυψα μια γυναίκα σύγχρονη, με πολλούς ρόλους, με ευαισθησίες, και -κυρίως- πάθος για αυτό που κάνει, έρωτα για όλα όσα μας κάνουν στιλάτες, εντυπωσιακές, ξεχωριστές.

Αν και προέρχεσαι από έναν τελείως διαφορετικό χώρο, εν τούτοις εδώ και χρόνια βρήκες τη μεγάλη σου αγάπη, το κόσμημα και τα αξεσουάρ. Πως ξεκίνησε αυτός ο έρωτας;

Η αλήθεια είναι ότι η ενασχόληση μου με το κόσμημα  και το αξεσουάρ, προέκυψαν ξαφνικά και ναι είναι κάτι τελείως διαφορετικό από το αντικείμενο το οποίο έχω σπουδάσει. Γεννήθηκε από την μεγάλη μου αγάπη για την  μόδα, τη γυναίκα του σήμερα και από το ανήσυχό μου πνεύμα για κάτι καινούριο (χάρισμα κληρονομικό), για νέα  ανοίγματα στο κόσμο του εμπορίου. Ο έρωτας κυριαρχεί στη ζωή μου, ερωτεύτηκα λοιπόν με πάθος και το νέο μου εγχείρημα, το κόσμημα και το αξεσουάρ για τη γυναίκα του σήμερα, για τη γυναίκα που θέλει να ξεχωρίζει.


Και αυτή η αγάπη έγινε το επιτυχημένο e-shop Amoroyos.com. Τι σε ενέπνευσε να κάνεις την αγάπη σου επάγγελμα;

Σαν γυναίκα του σήμερα και σαν γυναίκα που θέλω να ανταποκρίνομαι με επιτυχία σε όλους μου τους ρόλους, όπως αυτός της συζύγου, της μητέρας, της φίλης, της επαγγελματία ένιωσα ότι μπορώ και θέλω αυτή την ιδεολογία μου να την κάνω χόμπι και επάγγελμα. Να μοιράζομαι τις σκέψεις μου για τη μόδα και το προσωπικό μου στυλ μέσα από το site μου και το e-shop μου. Η αγάπη μου λοιπόν για τη γυναίκα του σήμερα, η λατρεία που έχω να θαυμάζω καθετί ωραίο, αλλά και η ανησυχία της «δημιουργίας», με ώθησαν να χτίσω το «5o μου παιδί», το Amoroyos.


Ποια είναι η μεγαλύτερη δυσκολία για μια γυναίκα που επιχειρεί διαδικτυακά στον χώρο του κοσμήματος και των αξεσουάρ;

Η μεγαλύτερη δυσκολία για μια γυναίκα επιχειρηματία στο κόσμο του διαδικτύου είναι πιστεύω ο χρόνος. Απαιτείται απίστευτος χρόνος για να στήσεις ένα e-shop, απίστευτος χρόνος καθημερινός  για τις φωτογραφίες, την ανανέωση των προϊόντων, τις συνομιλίες, το πακετάρισμα και όλα αυτά που έχει ένα ηλεκτρονικό site. Άλλη δυσκολία είναι οι  γνώσεις στο  τεχνικό κομμάτι το ηλεκτρονικό, δηλαδή να μάθεις να χειρίζεσαι σελίδες, να ανεβάζεις τα προϊόντα σου και να ασχολείσαι με το δύσκολο εγχείρημα που λέγεται υπολογιστής και ηλεκτρονικά μέσα. 


Περιέγραψε μας τη γυναίκα που αναβαθμίζει την εικόνα της μέσα από τις προτάσεις του Amoroyos

Μια γυναίκα που ζει με πάθος, μια γυναίκα που όλες τις ώρες της καθημερινότητας της θέλει να ξεχωρίζει για το στυλ της, μια γυναίκα που της αρέσει να διαφέρει, μια γυναίκα που μπορεί να συνδυάζει το να είναι επιτυχημένη επαγγελματίας , σύζυγος, μητέρα, φίλη.  Να αγαπάει τον κάθε της ρόλο και να αγαπάει για αυτούς τους ρόλους, να είναι περιποιημένη και στιλάτη.  Μια γυναίκα που εμπνέει.  Μια γυναίκα που ξέρει να μετατρέπει ένα απλό ντύσιμο σε εντυπωσιακό με ένα κόσμημα, με ένα αξεσουάρ. Η γυναίκα του σήμερα, είναι η κάθε γυναίκα του Amoroyos. 


Ξέρω ότι είσαι πολύ επιλεκτική στα κομμάτια που επιλέγεις και μας προτείνεις στο Amoroyos. Με ποια κριτήρια τα επιλέγεις; 

Η αλήθεια είναι ότι αφιερώνω πολύ χρόνο για να διαλέξω και να επιλέξω τα κομμάτια που θα κατέχουν θέση στο site  μου και τα προϊόντα που θα προτείνω. Καταρχήν ακούω, «αφουγκράζομαι» την εποχή, τη διάθεση, την τάση της εποχής. Μέσα από την καθημερινή μου ζωή παρατηρώ, θαυμάζω την κάθε γυναίκα, το κάθε στυλ, την κάθε εμφάνιση. Έμαθα να βλέπω πίσω από το «φαίνεσθε». Κυρίως μέσα από τις εικόνες που απέκτησα ταξιδεύοντας, έχω διαμορφώσει μια τελείως διαφορετική αίσθηση του ωραίου, του σύγχρονου, του πρωτοποριακού. Διαλέγω με βάση τη γυναίκα που φαντάζομαι εγώ να είναι το επίκεντρο, το μοναδικό, το ξεχωριστό. 


Μπορούν τελικά τα κοσμήματα και τα αξεσουάρ να αλλάξουν εντελώς ακόμη και το πιο απλό, το πιο καθημερινό look;

Πιστεύω ακράδαντα ότι το κλειδί και το μυστικό επιτυχίας κάθε γυναικείας εμφάνισης είναι η τελευταία «πινελιά», δηλαδή το αξεσουάρ ή το κόσμημα.  Τα αξεσουάρ είναι σαν το μαγικό ραβδάκι, μεταμορφώνουν γρήγορα και εύκολα ένα απλό καθημερινό ντύσιμο σε βραδινό, σε εντυπωσιακό, σε κάτι μοναδικό. Με ένα ή και πολλά αξεσουάρ η κάθε γυναίκα μπορεί να λανσάρει το δικό της προσωπικό στυλ και να την κάνει να ξεχωρίζει, να τραβήξει τα βλέμματα. Φτάνει ένα μόνο κόσμημα ή ένα αξεσουάρ, μια τσάντα ή ένα φουλάρι για να μετατραπεί το ντύσιμο σε κάτι ιδιαίτερο, σε μια ζηλευτή εμφάνιση. Εύκολα, οικονομικά, χωρίς μεγάλη προσπάθεια και με τις συμβουλές του Amoroyos, μια γυναίκα μπορεί να αποκτήσει μια δική της προσωπικότητα  στο ντύσιμο και στην εξωτερική της εμφάνιση, που θα την γεμίζει αυτοπεποίθηση, κάνοντάς την ακόμα πιο γοητευτική. 


Ποιο είναι το δικό σου αγαπημένο κομμάτι; 

Μου είναι δύσκολο να ξεχωρίσω ένα κομμάτι από το e-shop  μου, γιατί όλα είναι επιλεγμένα με αγάπη και μεράκι, όμως έχω και εγώ αδυναμίες.  Η μεγάλη μου αδυναμία είναι το μαργαριτάρι. Το δικό μου λοιπόν αγαπημένο του Amoroyos, είναι ένα μαργαριταρένιο κολιέ. Λατρεύω τα μαργαριτάρια. Είναι τόσο όμορφα μέσα στην απλότητά τους. Φοριούνται από το πρωί μέχρι το βράδυ, δίνει μια αίγλη, μια κομψότητα ακόμα και στις πιο απλές καθημερινές στιγμές μας. Τόσο  απλό και στιλάτο ταυτόχρονα. Τα μαργαριτάρια συμβολίζουν την ηρεμία και τη δύναμη ταυτόχρονα, τον πλούτο και την αγνότητα, για αυτό τα λατρεύω. 


Συμφωνείς με όσους υποστηρίζουν ότι τα πιο σημαντικά αντικείμενα της γκαρνταρόμπας μας είναι αυτά που είναι δεμένα με όμορφες αναμνήσεις;

Κάθε κομμάτι της γκαρνταρόμπας μας έχει μια ιδιαίτερη αξία. Όμως, κάποια κομμάτια είναι συνδυασμένα με αναμνήσεις. Αυτά είναι και τα πιο σημαντικά νομίζω. Ένα δαχτυλίδι σε κάποια επέτειο, ένα κολιέ σε κάποια γενέθλια, ένα ζευγάρι σκουλαρίκια σε μια αποφοίτηση,  ένα βραχιόλι σε μια γέννα, ένας σταυρός σε έναν αρραβώνα, μια τσάντα σε μια έκπληξη, ένα φουλάρι στο όνομα μιας φιλίας, είναι αναμνήσεις που θέλουμε να τις κρατήσουμε για πάντα χαραγμένες στην καρδιά μας, για αυτό και κάποια αξεσουάρ ή κοσμήματα έχουν ξεχωριστή θέση στη γκαρνταρόμπα μας. Όμορφο συναίσθημα να φοράς κάτι που είναι, όχι μόνο εντυπωσιακό και στιλάτο, αλλά και γεμάτο αναμνήσεις. 


Υπάρχουν γυναίκες που τους αρέσουν τα κοσμήματα, τρελαίνονται να αποκτούν συνεχώς νέα αξεσουάρ, αλλά δεν ξέρουν πως να επιλέξουν και να τα συνδυάσουν. Τι θα τις συμβούλευες;

Πολλές γυναίκες νιώθουν μια ανασφάλεια να φορέσουν αξεσουάρ ή μπερδεύονται ποιο να διαλέξουν, ποιο ταιριάζει σε κάθε εμφάνιση. Προτείνω το Amoroyos. Δεν έχουν παρά να μας ρωτήσουν και να δώσουμε με μεγάλη χαρά και όρεξη συμβουλές. Ένα ακόμα μικρό μυστικό είναι να ενημερώνονται από διάφορα sites μόδας και φωτογραφίες, ώστε να παίρνουν ιδέες και να δημιουργούν το δικό τους στυλ με τις δικές τους προσωπικές «πινελιές».


Για τις φίλες του a spoon of SUGAR που δεν έχουν ακόμη επισκεφθεί το Amoroyos, πες μας ποιο είναι το must-have κομμάτι που θα να βάλουν άμεσα στο wish list τους

Ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη φιλοξενία στο A spoon of sugar. Για τις φίλες του site  σας, έχω να προτείνω ένα κολιέ που ενώνεται με κρίκους και ένα Λιοντάρι μαζί. Γιατί είναι το επόμενο must κομμάτι που θα φορεθεί πολύ. Συμβολίζει την προσωπική δύναμη, την υπεροχή, την μοναδικότητα. Γιατί η θέση κάθε γυναίκας είναι στο πιο ψηλό βάθρο, όπως η θέση του Λιονταριού. Αγέρωχο και εντυπωσιακό, γιατί σε κάθε στιγμή της ζωής μας πρέπει  να είμαστε, αλλά και να φαινόμαστε αγέρωχοι και δυνατοί. Γιατί η κάθε γυναίκα είναι ο ηγέτης της ζωής της. 


Σας ευχαριστώ για την όμορφη συνέντευξη. Με κάνατε να νιώσω πραγματικά ζεστά και οικεία, σας εύχομαι να έχετε μόνο ανοδική πορεία και να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο να μας συμβουλεύετε και να μας κρατάτε συντροφιά !

Και εμείς σε ευχαριστούμε Μαρία, για μια συνέντευξη γεμάτη μόδα, στιλ και ομορφιά!