Άννα Σκουλαρίκη
A story to tell…

Tα μάτια, λένε, είναι ο καθρέφτης της ψυχής. Αν είναι όντως έτσι, τότε σαφώς τα χέρια είναι ο καθρέφτης της ομορφιάς κάθε γυναίκας. Τα γυναικεία χέρια μαγειρεύουν, δουλεύουν, περιποιούνται, κανακεύουν. Τους αξίζει λοιπόν η αμέριστη προσοχή μας και τί καλύτερος έπαινος από ένα μανικιούρ, το οποίο μάλιστα μπορεί να γίνει και από εμάς τις ίδιες! DIY manicure, λοιπόν! Ακολουθείστε πιστά τα παρακάτω 4 βήματα και το αποτέλεσμα όχι μόνο θα σας ενθουσιάσει, αλλά και θα σας αποδείξει ότι είστε ικανές…για όλα!

Τα μόνα σύνεργα που χρειάζεστε είναι μία μαλακή λίμα με μύτη, λίγο ασετόν, ένα βερνίκι βάσης και το χρώμα της προτίμησης σας!

Ξεκινάμε;

Βήμα 1

Μούλιασε τα ακροδάχτυλα σου σε χλιαρό νερό που θα έχεις βάλει σε ένα μπολάκι. Άφησε τα για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα πετσάκια και να μπορείς να τα σπρώξεις απαλά προς τα μέσα με τη μύτη της λίμας.

Βήμα 2

Δώσε στα νύχια σου το σχήμα που επιθυμείς: στρογγυλά, τετράγωνα, μυτερά (αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι έρευνες έχουν δείξει ότι οι άντρες τρομάζουν στη θέα των μυτερών νυχιών. Ναι!! Τους είδαμε και με τα στρογγυλά!!) με τη βοήθεια μιας μαλακής λίμας. Φρόντισε οι κινήσεις που θα δίνεις στη λίμα να είναι προς μία κατεύθυνση, γιατί η πέρα-δώθε κίνηση ταλαιπωρεί και αποδυναμώνει τα νύχια. Μην ξεχάσεις να “τρίψεις” και την πάνω μεριά των νυχιών σου, ώστε να πετύχεις μια φυσική γυαλάδα, να προετοιμάσεις το νύχι να υποδεχθεί τη βάση και να δώσεις περισσότερη διάρκεια ζωής στο μανικιούρ σου. 3-4 “τριψίματα” είναι υπερ-αρκετά.

Βήμα 3

Για να επιτύχεις ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα, απομάκρυνε κάθε είδους ακαθαρσία και λιπαρότητα από τα νύχια με ένα “πέρασμα” ασετόν. Τώρα είσαι έτοιμη να ξεκινήσεις τη διαδικασία του χρωματισμού. Τοποθέτησε τα χέρια σου πάνω σε ένα τραπέζι, αυτό θα σου δώσει σταθερότητα για τις λεπτεπίλεπτες κινήσεις. Κάτω από το χέρι που θα δουλέψεις βάλε μία πετσέτα, για τυχόν ατυχήματα. Με τους αγκώνες σου στο τραπέζι για μέγιστη στήριξη, ξεκίνα να “περνάς” ένα-ένα τα νύχια σου με το βερνίκι βάσης. Η βάση θεωρείται απαραίτητη πριν μπει το χρώμα, μιας και προστατεύει το νύχι από το λέκιασμα. Δε χρειάζεται αρκετή ώρα για  να στεγνώσει η βάση, 5 λεπτά αρκούν.

Βήμα 4

Βρίσκεσαι στο τελικό στάδιο της διαδικασίας. Αυτό του βαψίματος. Βάλε λίγη ποσότητα μανό στο πινέλο και άπλωσέ την κάνοντας μία γραμμή στη μέση του νυχιού, έπειτα στη μία άκρη και τέλος στην άλλη άκρη. Για μεγαλύτερη ένταση και απόδοση του χρώματος του βερνικιού, όταν τελειώσεις με όλα τα νύχια, πέρασέ τα μια δεύτερη στρώση. Όταν ξεμπερδέψεις και με το δεύτερο “πέρασμα”, ελαχιστοποίησε το χρόνο αναμονής στεγνώματος με τη βοήθεια του σεσουάρ για τα μαλλιά. Βαλ΄το στον κρύο αέρα και άσε από κάτω τα φρεσκοβαμμένα νύχια σου για 1-2 λεπτά. Για να είσαι σίγουρη ότι το βερνίκι έχει στεγνώσει επαρκώς, μην αναλάβεις σκληρές χειρονακτικές εργασίες για το επόμενο μισάωρο. Επίσης, αν τύχει και συμβούν στραβο-βαψίματα στο δέρμα γύρω από τα νύχια, μην ανησυχήσεις, απλά αφαίρεσέ τα με μία μπαντονέτα όπου θα έχεις ρίξει πάνω της λίγες σταγόνες ασετόν. Αν επιθυμείς να τελειώσεις το μανικιούρ σου με top coat για περισσότερη λάμψη και προστασία, προτίμησε να το κάνεις την επόμενη ημέρα για καλύτερα αποτελέσματα.              

                                                               

Αυτός ο απλός τρόπος σπιτικού μανικιούρ, σε μόλις 4 βήματα, θα σας κάνει  να τον λατρέψετε καθώς δε χρειάζεστε πολλά σύνεργα, ούτε καν ψαλιδάκι, και σίγουρα η τσέπη και ο χρόνος σας θα σας ευγνωμονούν! 


Κεντρική φωτογραφία: Bryony Elena on Unsplash