Με τη μάσκα προστασίας να έχει γίνει το νέο, απαραίτητο αξεσουάρ των εμφανίσεων μας, μάλλον φέτος τον χειμώνα δεν θα επενδύσω σε ένα ακόμη κόκκινο κραγιόν ή ένα φωτεινό juicy lip gloss. Αδιαμφισβήτητος πρωταγωνιστής είναι τα μάτια για το φθινόπωρο-χειμώνα 2020-2021 και αναζητώντας το κατάλληλο μακιγιάζ ματιών για όλες τις ώρες -όλες αυτές τις ώρες που το υπόλοιπο πρόσωπο θα καλύπτεται από την προστατευτική μάσκα– βρήκα το ιδανικό για εμένα και, όπως είναι επόμενο, το προτείνω και σε εσάς: ένα κλασσικό, αλλά παράλληλα εντυπωσιακό μακιγιάζ ματιών, σε βαθιές ροζ αποχρώσεις.

Λατρεύω αυτό το μακιγιάζ ματιών. Τόσο απλό, και παράλληλα τόσο κολακευτικό, μας κάνει εντυπωσιακές και ακαταμάχητες όλες τις ώρες τις ημέρας. Extra bonus: Είναι πολύ απλό να το πετύχετε, αρκεί να έχετε στο νεσεσέρ σας τα κατάλληλα προϊόντα. Εγώ προμηθεύτηκα όλα όσα χρειαζόμουν και σας περιγράφω αναλυτικά παρακάτω από την μεγάλη ποικιλία σε χρώματα, υφές και brands του eshop του attica, The Department Store. Εύκολα, σε καταπληκτικές τιμές και άμεσα στην πόρτα του σπιτιού μου (ή καλύτερα μέσα στο νεσεσέρ μου!).

Βήμα πρώτο και πολύ σημαντικό απλώστε ένα Primer ματιών γύρω από τα μάτια. Θα σας δώσει σταθερότητα αλλά και ομοιομορφία στο δέρμα ώστε το μακιγιάζ σας όχι μόνο να φαίνεται τέλειο, αλλά και να διαρκέσει για πολλές ώρες. Στη συνέχεια φωτίστε το σημείο των μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια με ένα ελαφρύ concealer, προσέχοντας την απόχρωση που θα επιλέξετε, αλλά και να το απλώσετε καλά ώστε να γίνει ένα με το δέρμα σας. Απλώστε σε όλο το βλέφαρο μία ροζ ή ροζ/μωβ σκιά -ιριδίζουσα ή ματ- ανάλογα με το τι προτιμάτε και το τι θεωρείτε ότι σας πηγαίνει περισσότερο. Αν θέλετε -εγώ το κάνω πάντα- τονίστε τη γωνία του βλεφάρου με μία σκιά σε πιο σκούρα απόχρωση από αυτή που έχετε απλώσει στο κινητό βλέφαρο, για να δώσετε βάθος στο βλέμμα σας. Με ένα μαύρο μαλακό μολύβι ματιών τονίστε το περίγραμμα στο επάνω βλέφαρο και ολοκληρώστε το μακιγιάζ σας απλώνοντας 2-3 στρώσεις μαύρη μάσκαρα στις βλεφαρίδες για εντυπωσιακό, έντονο, δυναμικό βλέμμα.

Μην αμελήσετε τα φρύδια, τα οποία θα πρέπει -ειδικά φέτος- να είναι περιποιημένα και καλοσχηματισμένα. Αφού τους δώσετε το επιθυμητό σχήμα, φροντίστε να γεμίσετε τα κενά με το κατάλληλο μολύβι ή σκιά φρυδιών, βελτιώνοντας τυχόν ατέλειες. Μην ξεχνάτε ότι το κατάλληλο σχήμα φρυδιών μπορεί να αλλάξει όλο μας το πρόσωπο και να κάνει το βλέμμα μας ξεκούραστο, δυναμικό, σαγηνευτικό.

Είστε έτοιμες και υπέροχες!