Εύη Μουρελάτου
Makeup Artist

Οι ώριμες επιδερμίδες είναι τόσο όμορφες όσο και οι πιο νέες, χρειάζονται όμως λίγο παραπάνω προσοχή όσον αφορά το μακιγιάζ. Στις ώριμες γυναίκες συχνά παρατηρούνται μακιγιάζ κάνουν τη γυναίκα να μοιάζει μεγαλύτερη. Αυτό που ταιριάζει σε αυτές τις ηλικίες είναι ένα απαλό μακιγιάζ σε φυσικούς τόνους για να αναδείξει το ώριμο πρόσωπο και να του δώσει τη χαμένη του ζωντάνια, χωρίς τονίζει τυχόν ατέλειες και τα σημάδια του χρόνου. Μαζί θα δούμε παρακάτω κάποια tips για μακιγιάζ κατάλληλο για ώριμες επιδερμίδες!

#TIP 1

Όπως έχουμε ξαναπεί και σε άλλα άρθρα η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω για υγιή, λαμπερή και φρέσκια επιδερμίδα. Άρα, πριν κάνεις το makeup σου ενυδάτωσε πολύ καλά την επιδερμίδα σου!

#TIP 2

Το primer για πόρους είναι μία βάση που προσφέρει μια σχετικά λεία επιδερμίδα. Η χρήση του μπορεί να μειώσει κάπως την όψη των ρυτίδων, αφού κάνει blurring (θολώνει δηλαδή) στο σημείο όπου τοποθετείται.

#TIP 3

Χρησιμοποιήστε λίγη ποσότητα foundation! Μπορεί η σκέψη να βάλεις παραπάνω προϊόν για να καλύψεις κάτι να μοιάζει καλή, όμως στην πράξη θα πετύχεις ακριβως το αντίθετο! Η περίσσεια ποσότητα θα ’’κάτσει’’ στις λεπτές γραμμές με αποτέλεσμα να φαίνονται πιο έντονα.

#TIP 4

Επίλεξε matte υφές στα προϊόντα σου! Τα προϊόντα με ιριδίζον αποτέλεσμα έχουν την τάση να τονίζουν όποια αναγλυφότητα, άρα τις γραμμές και τους πόρους.

#TIP 5

Απόφυγε τις φωτοσκιάσεις (contouring). Επειδή η σφριγηλότητα του δέρματος με την πάροδο του χρόνου χάνεται και δημιουργούνται φυσικές γωνίες, στα περισσότερα ώριμα δέρματα είναι περιττό.

#TIP 6

Προσπάθησε να προσπεράσεις το βήμα της πούδρας, η οποία ‘’’κάθεται’’ πάνω στις λεπτές γραμμές και δείχνει το πρόσωπο μεγαλύτερο. Εάν δεν γίνεται, π.χ. λόγω έντονης λιπαρότητας,  να την αποφύγεις να είσαι φειδωλή στη χρήση της!

#TIP 7

Άφησε τα φρύδια σου φυσικά και ’’γεμάτα’’, δίνουν μια πιο νεανική όψη, Εάν δεν έχεις τα σχηματίζεις εσύ, δώσε ένα σχήμα με λιγότερες γωνίες για περισσότερη φυσικότητα, μαλακό και γλυκό αποτέλεσμα!

#TIP 8

Το ρουζ είναι απαραίτητο αλλά σε λογική ποσότητα! Αυτό το προϊόν θα δώσει αυτή τη φρεσκάδα, την οποία το ώριμο δέρμα χάνει σταδιακά.

#TIP 9

Όσον αφορά τις σκιές.. απόφυγε τις σκουρόχρωμες σκιές και το μαύρο μολύβι. Προτίμησε ανοιχτόχρωμες σκιές σε γήινους τόνους! Έτσι θα δώσεις φωτεινότητα στο βλέμμα σου. Όσον αφορά τα κραγιόν προτίμησε κρεμώδη και glossy υφές και χρώματα όπως το ροδακινί, σομόν, ροζ και γενικά nude.. Τα έντονα χρώματα δείχνουν πιο έντονες τις ρυτίδες περιμετρικά των χειλιών.

#TIP 10

Χρησιμοποίησε τη mascara μόνο στις πάνω βλεφαρίδες! Αφήνοντας τις κάτω βλεφαρίδες άβαφες το βλέμμα δείχνει πιο ξεκούραστο!

Θα χαρώ πολύ να δώ φωτογραφίες σας από τις προσπάθειές σας! Μπορείτε να μου στείλετε στο instagram @evi_mourelatou ή στη σελίδα μου στο facebook Evi Mourelatou MakeUp Artist και σε ένα επόμενο άρθρο μας θα μοιραστούμε τις καλύτερες προσπάθειες με όλη την παρέα του a spoon of SUGAR!
Κεντρική φωτογραφία: Apostolos Vamvouras on Unsplash