Εύη Μουρελάτου
Makeup Artist

Η μάσκαρα είναι ένα από τα βασικότερα προϊόντα ομορφιάς που χρησιμοποιεί η πλειοψηφία των γυναικών. Στο εμπόριο θα βρούμε μεγάλη ποικιλία σε mascaras. Ανάλογα με το είδος της μάσκαρα που θα χρησιμοποιήσουμε θα έχουμε και διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αδιάβροχη ή όχι;

Αρχικά σημασία έχει αν η mascara θα είναι αδιάβροχη ή όχι. Καλό θα ήταν η χρήση της αδιάβροχης μάσκαρα να γίνεται μόνο όταν είναι απαραίτητο. Λόγω της ειδικής της σύστασής της, η χρήση αδιάβροχης mascara καθιστά το ντεμακιγιάζ αρκετά δύσκολο αναγκάζοντας μας να ασκούμε μεγάλη πίεση και τριβή στα μάτια μας, ενώ η συνεχή χρήση της θα έχει ως αποτέλεσμα την ταλαιπωρία και το σπάσιμο των βλεφαρίδων σας. 

Αναζητώντας το τέλειο βουρτσάκι

Ανάλογα με το επιθυμητό αποτέλεσμα για τις βλεφαρίδες μας, υπάρχει και διαφορετικό είδος μάσκαρα. Το βασικό κριτήριο είναι το σχήμα που έχει το βουρτσάκι.

  • Για όγκο  είναι ιδανικό το χοντρό βουρτσάκι με πυκνές τρίχες. Όσο πυκνότερες είναι οι τρίχες στο βουρτσάκι τόσο πυκνότερες θα γίνουν και οι βλεφαρίδες. 
  • Για μήκος το λεπτό βουρτσάκι με κοντές τρίχες είναι τέλειο
  • Για εφέ ψεύτικων βλεφαρίδων επιλέξτε μια διπλή μάσκαρα, όπου στο πρώτο στάδιο με το primer «χτίζονται» οι βλεφαρίδες, αποκτούν όγκο και στο δεύτερο στάδιο δίνεται το έντονο μαύρο χρώμα που επιθυμούμε, επίσης.
  • Για καμπυλωτές βλεφαρίδες το βουρτσάκι με καμπύλη εύλογα είναι το ιδανικό.
  • Για τέλειο γέμισμα από τις ρίζες έως τις άκρες χρησιμοποιούμε βουρτσάκι από καουτσούκ, το οποίο με μία μόνο κίνηση διαχωρίζει αποδίδει τέλειο χρώμα στις βλεφαρίδες μας

Η σωστή εφαρμογή

Η εφαρμογή της mascara είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα για τέλειες βλεφαρίδες. Ξεκινάμε από τη βάση των βλεφαρίδων και με απαλές κινήσεις ζιγκ-ζαγκ «χτενίστε» ως την άκρη και για πιο έντονο αποτέλεσμα, περιμένουμε να στεγνώσει λιγάκι και περνάμε ακόμη 1-2 στρώσεις προϊόντος.

Είστε έτοιμες να σαγηνεύσετε με το βλέμμα σας!
Κεντρική φωτογραφία: Annie Spratt on Unsplash