Εύη Μουρελάτου
Makeup Artist

Οι περισσότερες από εμάς έχουμε συνηθίσει σε ένα συγκεκριμένο καθημερινό μακιγιάζ που δύσκολα αλλάζουμε. Όμως, σκεφτείτε, τι υπέροχο θα ήταν με μικρές αλλαγές και διορθώσεις να επιτύχουμε ένα ακόμη πιο φρέσκο, φυσικό και λαμπερό αποτέλεσμα. Άλλωστε, less is more! Σας έχουμε όλα τα tips για το πως να αναβαθμίσετε το μακιγιάζ σας στη στιγμή:

#TIP 1

Όχι στα έντονα χρώματα σε χείλη και μάτια

Ένα συχνό λάθος που κάνουν οι γυναίκες στην προσπάθειά τους να μοιάζουν περιποιημένες, είναι να βάφουν και τα μάτια αλλά και τα χείλη σε έντονες αποχρώσεις, με αποτέλεσμα το μακιγιαζ να είναι αρκετά βαρύ για το πρωί. Επιλέγουμε τί θέλουμε να τονίσουμε ανάλογα με τη διάθεση μας και επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτό.

#TIP 2 

Λάθος απόχρωση foundation

Για κάποιο παράξενο λόγο το foundation χρησιμοποιείται από πολλές σε απόχρωση πιο ανοιχτή από το δέρμα τους. Αυτή η επιλογή κάνει το δέρμα να φαίνεται χλωμό, θαμπό, χωρίς ζωντάνια.. Το foundation κατ’ εμέ πρέπει να είναι ακριβώς στην απόχρωση του δέρματος μας..

#TIP 3

Χρήση μαύρου μολυβιού στα μάτια

Το μαύρο μολύβι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το μακιγιάζ των ματιών… όμως… αν τα μάτια είναι μικρά, μη τα βάφετε ολόκληρα γιατί θα δείχνουν ακόμα μικρότερα! Επίσης στο κάτω βλέφαρο μη κατεβάζετε τη γραμμή πολύ χαμηλά γιατί τα μάτια θα θυμίζουν τα μάτια ενός panda.

#TIP 4 

Πολλές στρώσεις mascara δε δείχνουν πάντα το βλέμμα ωραίο

Δε χρειάζεται σε καθημερινή βάση να βάζετε πολλές στρώσεις μάσκαρας στις βλεφαρίδες σας. Τοποθετήστε λιγότερη ποσότητα για να δείχνει το βλέμμα σα σαγηνευτικό και ’’καθαρό’’. Οι πολλές στρώσεις κολλάνε πολύ τις βλεφαρίδες και φαίνονται σαν ψεύτικες.
Κεντρική φωτογραφία: Ashley Piszek on Unsplash