Εύη Μουρελάτου
Makeup Artist

Μιλώντας για makeup στην παραλία εννοούμε κάτι πολύ φυσικό πάντα, κάτι που βέβαια συμβαδιζει και με την τάση του σήμερα makeup no makeup!

Χρειάζεται όμως πολύ προσοχή στα προϊόντα που θα χρησιμοποιήσουμε, ως προς την διάρκειά τους λόγω της ζέστης, της επαφής με το νερό, αλλά και ως προς το αποτέλεσμα που θα δώσουν να μη βγει υπερβολικό!

#TIP 1

Αντιηλιακό!

Το πρώτο και σημαντικότερο προϊόν και όχι μόνο για το καλοκαίρι αλλά για όλο το χρόνο! Τα makeup με δείκτη προστασίας δυστυχώς δεν προσφέρουν αρκετή κάλυψη για τους καλοκαιρινούς μήνες, οπότε προμηθευτείτε μία αντηλιακή κρέμα και φορέστε τη τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το foundation. Μία πολύ ωραία ιδέα για ανάλαφρο αποτέλεσμα είναι να ανακατέψετε την αντηλιακή σας με μία μικρή ποσότητα foundation.

#TIP 2

Αδιάβροχα προϊόντα!

Δε θέλετε να βγαίνετε από τη θάλασσα μουτζουρωμένες, γι’ αυτό επενδύστε σε αδιάβροχες φόρμουλες προϊόντων.

#TIP 3

Όλα σε ένα!

Προμηθευτείτε ένα πολυχρηστικό προιόν σε φυσική απόχρωση το οποίο θα χρησιμοποιείτε για τα χείλη, τα ζυγωματικά ακόμη και για τα μάτια, για παράδειγμα ενα υγρο ρουζ ή κάποια προιόντα σε μορφή στικ που χρησιμοποιούνται για παραπάνω από ένα μέρος του προσώπου. Έτσι θα δώσετε μία φρέσκια όψη στο πρόσωπο σας χωρίς να φαίνεται βαρύ το αποτέλεσμα.

#TIP 4

Χείλη για φίλημα!

Ο ήλιος και η θάλασσα ξηραίνουν τα χείλη πολύ γρήγορα. Γι’ αυτό έχετε πάντα μαζί σας ένα lip balm για να τα κρατάτε ενυδατωμένα.

#TIP 5

Ενυδάτωση!

Έχετε πάντα στην τσάντα ένα face mist, εκτός ότι μυρίζουν τέλεια και σου φτιάχνουν τη διάθεση, ενυδατώνουν την ταλαιπωρημένη επιδερμίδα από την έκθεσή της στον ήλιο και θα φρεσκάρουν το makeup σας.
Κεντρική φωτογραφία: engin akyurt on Unsplash