Εύη Μουρελάτου
Makeup Artist

Είτε διακριτικό, είτε πιο έντονο και χρωματιστό, είτε κλασσικό μαύρο το eyeliner είναι ένα από τους πιο αγαπημένους και διαχρονικούς τρόπους να τονίσουμε τα μάτια μας. Eιδικά τώρα με την πολυώρη χρήση μάσκας, αυτή η statement γραμμή στο σημείο του προσώπου που δεν είναι καλυμμένο είναι παραπάνω από αρκετή. Είναι τέλεια!

Αυτή η γραμμή μπορεί να γίνει και με ένα χρωματιστό μαλακό μολύβι το οποίο, δανείζεται σε κάποιες περιπτώσεις την απόχρωση από τα ρούχα που έχεις επιλέξει να φορέσεις. Επίσης, πρόκειται για ένα αρκετά έντονο από μόνο του μακιγιάζ ώστε να μπορείς να το πλαισιώσεις χωρίς υπερβολές παρά μόνο με αρκετές στρώσεις μάσκαρα σε άνω και κάτω βλεφαρίδες.

Είναι η ιδανικότερη λύση για εσένα που δεν θες να βάλεις σκιά αλλά θες να κάνεις το look σου πιο ξεχωριστό γρήγορα και εύκολα. Σε αντίθεση με το κλασικό eyeliner, που όπως και να έχει απαιτεί μία δεξιότητα- εμπειρία για να πετύχεις την πολυπόθητη γραμμή στα μάτια σου, για να κάνεις το reverse eyeliner δεν χρειάζεται να έχεις σταθερό χέρι. 

Η διαδικασία για το reverse eyeliner είναι να σχηματίσεις μια γραμμή πολύ κοντά στις ρίζες του κάτω βλεφάρου και εναλλακτικά με το μολύβι να γεμίσεις και το εσωτερικό του ματιού για να φαίνεται πιο ‘’γεμάτο’’. Έπειτα, με ένα μικρό σφουγγαράκι να μπλεντάρεις το αποτέλεσμα και tip: αν θέλεις ολοκλήρωσε από πάνω με μια σκιά στον ίδιο τόνο για μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση. Για να απλώσεις τη σκιά ομοιόμορφα θα χρειαστείς ένα πλακέ πινέλο με κοντή τρίχα και να απλώσεις ταμποναριστά όσο πιο κοντά γίνεται στις ρίζες των ματιών.
Κεντρική φωτογραφία: Taylor Heery on Unsplash