Τόνια Γερεουδάκη
Digital Fashion Creator

Θετικότητα και ελπίδα, αυτές είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν το κίτρινο (Illuminated) και το γκρι (Ultimate Gray), τα χρώματα της νέας χρονιάς. Τα χρώματα που επιλέχθηκαν για το 2021 είναι δύο και αυτό έγινε με σκοπό να δείξουν ότι διαφορετικά στοιχεία ενώνονται υποστηρίζοντας το ένα το άλλο, μεταφέροντας ένα μήνυμα δύναμης και ελπίδας.

Ο λόγος, που επιλέχθηκαν δύο χρώματα και όχι ένα, είναι προφανής: όλα όσα έχουν συμβεί μέσα στο 2020 προκάλεσαν μία αβεβαιότητα σε όλους τους ανθρώπους του πλανήτη, κάνοντάς τους να φιλοσοφήσουν τη ζωή διαφορετικά. Το εμείς πρωτοστατεί του εγώ. Στα χρώματα της μόδας, επικράτησε η ίδια φιλοσοφία. Ο παραλληλισμός είναι υπέροχος: δεν έχει να κάνει με ένα χρώμα ή έναν άνθρωπο, αλλά με περισσότερους από έναν.

Τα χρώματα αυτά έχουν προκαλέσει πολλές συζητήσεις από τότε που ανακοινώθηκαν, καθώς δεν είναι λίγα τα άτομα εκείνα που δεν τους αρέσει ο συνδυασμός των δύο χρωμάτων. Επίσης, αρκετοί είναι και αυτοί που δεν φορούν το κίτρινο. Πως μπορούμε, λοιπόν, να ενσωματώσουμε τα χρώματα αυτά στις καθημερινές μας εμφανίσεις;

Αυτό που θα μπορούσε να κάνει όποιος φοβάται το συνδυασμό των δύο χρωμάτων ή γενικότερα το κίτρινο χρώμα, είναι να υιοθετήσει αυτά που είδαμε σε κάποιες Pre-Fall συλλογές σχεδιαστών για το 2021, στις οποίες υπήρχαν πολλά γκρι, λίγα κίτρινα, καθώς και πινελιές κίτρινου, κυρίως σε αξεσουάρ. Μπορούμε, δηλαδή, να έχουμε το γκρι ως «τη βάση» του outfit μας, φορώντας παντελόνια, παλτό και σακάκια σε αυτό το χρώμα και να χρησιμοποιήσουμε το κίτρινο σε αξεσουάρ (παπούτσια, τσάντα κ.λπ.). Με τον τρόπο αυτό, που είναι και ο πιο εύκολος, θα δώσουμε ένα τόνο αισιοδοξίας στο σύνολό μας, κάτι που ήταν και η αρχική ιδέα για την επιλογή των χρωμάτων αυτών.

Οι πιο θαρραλέες, σαφώς, μπορούν να επιχειρήσουν το αντίστροφο, χωρίς όμως υπερβολές. Θα μπορούσαν, για παράδειγμα, να συνδυάσουν ένα κίτρινο φόρεμα με γκρι παλτό, τσάντα και γόβες ή ένα γκρι φόρεμα με κίτρινο παλτό για να κάνουν αίσθηση και να τραβήξουν την προσοχή!

Παντελόνι: @prada, Μπλούζα: @miumiu, Μπoτάκια: @louboutinworld, Τσάντα: @maisonmargiela

Φόρεμα: @jilsander, Παλτό: @prada, Mules: @jimmychoo, Τσάντα: @gucci