Τόνια Γερεουδάκη
Digital Fashion Creator

Η μόδα που δεν λέει να περάσει τα τελευταία χρόνια και μας πηγαίνει δεκαετίες πίσω:

Στη δεκαετία του ’20 όπου τα γυναικεία ρούχα απέκτησαν glamour και αποκάλυψαν τα γυναικεία πόδια με πιο κοντά φορέματα στολισμένα με κεντήματα και κρόσσια (θυμηθείτε την ταινία «Ο υπέροχος Gatsby») και στη δεκαετία του ’70 την εποχή των χίπηδων και την boho αισθητική.

Είναι οι εποχές που αναπολούμε και αντιγράφουμε συχνά στυλιστικά.

Παρακολουθώντας τα fashion shows και κατ’ επέκταση τις fashion influencers παρατηρούμε τους τρόπους που φέρνουν τα κρόσσια στο street style του σήμερα: σε τσάντες, ρούχα, παπούτσια, κασκόλ, και believe it or not, ακόμα και σε κοσμήματα. Και μάλιστα, όσο πιο μακριά, τόσο περισσότερο κλέβουν την παράσταση!

Παλτό: @stellamccartney | Φόρεμα: @ferragamo | Τσάντα: @chloe | Μπότες: @isabelmarant

Εσείς θα το δοκιμάσετε; Εάν ναι, τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι ο πιο εύκολος τρόπος να υιοθετήσετε αυτό το trend είναι στις τσάντες. Αφήστε τα κρόσσια να κινηθούν όσο περπατάτε και θα σας κάνουν να αισθανθείτε ξεχωριστές, τραβώντας πάνω σας όλα τα βλέμματα!

Εάν θέλετε να επενδύσετε και σε άλλα κομμάτια με κρόσσια, επιλέξτε σκούρες αποχρώσεις (μαύρο, καφέ) ή nude για ευκολότερους συνδυασμούς και ένα πιο κλασικό στυλ. Διαφορετικά, εάν θέλετε να κάνετε εντύπωση, τολμήστε τα έντονα χρώματα, όπως ροζ ή κίτρινο!

Αυτό πάντως που χρειάζεται να προσέξετε σε αυτό το trend είναι να επιλέγετε μόνο ένα τέτοιο κομμάτι στα outfits μας για να μην δείχνετε ότι μόλις βγήκατε από ταινία γουέστερν!