Τόνια Γερεουδάκη
Digital Fashion Creator

Τα αξεσουάρ σε ένα outfit μπορεί να θεωρούνται για πολλούς δευτερεύουσα υπόθεση, όμως, όπως έχετε διαβάσει στο a spoon of SUGAR, έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν την εικόνα σας!

Η χρήση των αξεσουάρ είναι ένας ιδιαίτερα δημιουργικός τρόπος για να εκφραστείς και να εξωτερικεύσεις τη διάθεσή σου. Και επειδή έχουμε περάσει αρκετό χρόνο κλεισμένοι στα σπίτια μας, οι τάσεις στα αξεσουάρ για την Άνοιξη – Καλοκαίρι 2021 είναι έντονες, έτσι ώστε να είναι το επίκεντρο των outfits μας.

Παρόλο που η πανδημία είχε αντίκτυπο και στη μόδα, καθώς οι προτάσεις των σχεδιαστών δεν ήταν ιδιαίτερα δημιουργικές, η προσπάθειά τους όμως ήταν φιλότιμη στο να παρουσιάσουν, στις διαδικτυακές τους πασαρέλες, looks που θα ανεβάσουν τη διάθεσή μας χρησιμοποιώντας αξεσουάρ για να τα ενισχύσουν.

Εμείς ξεχωρίσαμε κάποια από αυτά τα αξεσουάρ και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω:

Κοσμήματα

Οι επιλογές που είδαμε είναι πολλές, για όλα τα γούστα και κάθε διάθεση: Έντονες αλυσίδες φοριούνται πολλές μαζί στο λαιμό ή στο χέρι δίνοντας ένταση στο πάνω μέρος του σώματος. Μεγάλα σκουλαρίκια (κρίκοι ή μακριά έως τον ώμο) λικνίζονται πάνω στα αυτιά τραβώντας τα βλέμματα!

Σε όλα τα παραπάνω μπορείτε να επιλέξετε πέρλες για να δώσετε στην εμφάνισή σας αυτή την ονειρική και σικ πινελιά που δίνουν σε κάθε εμφάνιση. Δεν χρειάζεται να προβληματιστείτε με ποια ρούχα σας μπορείτε να τα συνδυάσετε, καθώς ο οίκος Chanel τα χρησιμοποίησε σε σύνολα που, εάν δεν μας τα παρουσίαζε, θα λέγαμε ότι δεν ταιριάζουν με το υλικό και το ύφος τους.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να εμφανίζουν μεγάλες φιγούρες ζώων, όπως την λιβελούλα του οίκου Saint Laurent, τα πουλιά της Coach ή την εμβληματική τίγρη του οίκου Dior.

Τσάντες

Οι τσάντες για την Άνοιξη – Καλοκαίρι είναι ένα μίγμα από παλιά σχέδια των οίκων με κάποιες νέες προτάσεις για πιο προχωρημένες εμφανίσεις. Μικρές ή πολύ μεγάλες στο μέγεθος, από οβάλ (σε σχήμα αυγού) έως και τετράγωνες, τσάντες που μοιάζουν με μαξιλάρια, με αλυσίδες ή πέρλες, από δίχτυ ή πλεκτές, όλες οι τσάντες της σεζόν είναι ιδιαίτερες.

Καπέλα & αξεσουάρ μαλλιών

Παρόλο που τα καπέλα και τα αξεσουάρ μαλλιών δεν ήταν πολλά στις πασαρέλες, αυτά που είδαμε είχαν ενδιαφέρον.

Από τα απλά σπορ καπέλα του baseball και τα θηλυκά ψάθινα καπέλα μέχρι τα υφασμάτινα buckets, όλα όσα παρουσιάστηκαν ήταν ξεχωριστά! Όσον αφορά στα αξεσουάρ μαλλιών, είδαμε στολισμένες στέκες, τσιμπιδάκια, κορδέλες, μέχρι και φουλάρια με μοτίβα δεμένα γύρω από το κεφάλι.

Γυαλιά – Ζώνες

Πολλοί σχεδιαστές δεν συμπεριέλαβαν στις πασαρέλες τους γυαλιά ηλίου, όμως από όσους το έκαναν, ξεχωρίσαμε αυτά με μεγάλο μέγεθος που δίνουν την προστασία που χρειαζόμαστε στη χώρα μας τους μήνες που έρχονται, καθώς και το γκλάμουρ που ποτέ δεν θα αρνηθούμε!

Τέλος, παρόλο που για τις ζώνες δεν είδαμε κάποια ιδιαίτερη πρόταση σε ύφος, στυλ ή υλικό, εμείς κρατάμε και θα ακολουθήσουμε τον τρόπο που χρησιμοποιήθηκαν για να τονίσουν τη μέση και να αναδείξουν τη γυναικεία σιλουέτα!
Κεντρική φωτογραφία: Nicola Styles on Unsplash