Τόνια Γερεουδάκη
Digital Fashion Creator

Η αλήθεια είναι ότι το lockdown μας έκανε όλους πιο δημιουργικούς με κύριο στόχο να βρούμε τρόπο να περάσουμε ευχάριστα τις ώρες της καραντίνας, αφού δεν μπορούσαμε να βγούμε για ψώνια. Κάπως έτσι ξεκίνησε το «Tie Dye», το trend του καλοκαιριού!

Προσωπικά, μου θύμισε πολύ τη δεκαετία του 1990, όταν είχα πειραματιστεί με την συγκεκριμένη τεχνική και ένιωθα πολύ υπερήφανη με το αποτέλεσμα των δημιουργιών μου! Βέβαια, η μόδα του tie dye είχε προηγηθεί της δεκαετίας αυτής. Μας είχε έρθει από τις πολύχρωμες και ψυχεδελικές δεκαετίες του 1960 και 1970.

Το καλοκαίρι το είδαμε πολύ σε t-shirts, sneakers, φόρμες, μέχρι μαγιό και εσώρουχα και μας έφτιαξε πολύ τη διάθεση με τα έντονα χρώματα που χρησιμοποιήθηκαν.

Εάν το είδατε αλλά είπατε ότι δεν είναι το στυλ σας, όπως εγώ, σας έχω ευχάριστα νέα: τον χειμώνα του 2020 τα prints είναι πιο μίνιμαλ κι απλά και τα χρώματα όχι απαραίτητα τόσο έντονα όσο αυτά που είδαμε το καλοκαίρι. Ένα επιπλέον καλό νέο είναι ότι δεν θα το βρούμε μόνο σε casual ρούχα, επομένως μπορείτε να το εντάξετε στα formal looks σας, ακόμα και σε πιο θηλυκά outfits.

Τσάντα: @dior | Cardigan: @anthropologie |Μπλούζα: @zara |Φούστα: @tibi


Το κλειδί για να δοκιμάσετε αυτό το trend και να μην σας κάνει να δείχνετε σαν έφηβη, είναι να προσέξετε τα υφάσματα και τις αποχρώσεις των ρούχων που θα επιλέξετε. Φορέστε ένα μόνο tie dye κομμάτι και συνδυάστε το με ουδέτερα χρώματα.  

Εάν θέλετε να ανεβάσετε το επίπεδο δυσκολίας, μπορείτε να συνδυάσετε τα tie dye κομμάτια με υφάσματα της ίδιας χρωματικής παλέτας. Οι πιο τολμηρές μπορούν ακόμα να κάνουν mix and match διαφορετικών σχεδίων. Δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο γι’ αυτές που θέλουν να αφήσουν το δικό τους στίγμα στο street style!