Τόνια Γερεουδάκη
Digital Fashion Creator

Το tweed ή διαφορετικά bouclé είναι ένα διαχρονικό ύφασμα που χρησιμοποιείται στον χώρο της μόδας πάνω από 60 χρόνια και οι γυναίκες αγαπούν πολύ, καθώς έχει γίνει συνώνυμο με το high-end στυλ.

Υπεύθυνη για την τάση αυτή είναι βεβαίως η Coco Chanel, η οποία εμπνευσμένη από την ραπτική ανδρικών ενδυμάτων, το χρησιμοποίησε σε ταγιέρ στη δεκαετία του 1950 και από τότε το καθιέρωσε ως ένα από τα πιο κομψά υφάσματα που χρησιμοποιείται στην ραπτική.

Και παρόλο που στη γυναικεία μόδα ξεκίνησε ως ύφασμα για ταγιέρ, με τα χρόνια ενσωματώθηκε στην καθημερινότητα και στο street style με αποτέλεσμα να το βλέπουμε συνδυασμένο με πολλούς διαφορετικούς τρόπους, ακόμα και με τζιν!

Με την αλλαγή της σεζόν και του καιρού, αυτό που παρατηρήσαμε στα αγαπημένα μας sites ρούχων είναι ότι όλα έχουν συμπεριλάβει στις συλλογές τους ρούχα από bouclé υφάσματα, γεγονός που μας κάνει να πιστεύουμε ότι θα είναι από τις μεγαλύτερες τάσεις του χειμώνα 2021.

Εάν αρέσει και σε εσάς το ύφασμα αυτό, δείτε παρακάτω τις αγαπημένες μας εμφανίσεις από τις σελίδες γνωστών κυριών της μόδας στο Instagram:
Κεντρική φωτογραφία: Yves Monrique on Unsplash