Τόνια Γερεουδάκη
Digital Fashion Creator

Από τα πιο θηλυκά παπούτσια της γυναικείας γκαρνταρόμπας, οι over-the-knee μπότες περιγράφουν και τονίζουν το πόδι της γυναίκας που το φοράει, δίνοντας, ταυτόχρονα, την αίσθηση ότι τα πόδια της είναι πιο ψηλά!

Ένα ακόμα θετικό στοιχείο είναι ότι κρατούν τα πόδια ζεστά τις κρύες μέρες του χειμώνα, καθώς ουσιαστικά γίνεται layering με τις μπότες πάνω από καλσόν, leggings ή παντελόνια.

Παρακάτω θα βρείτε τους τρόπους που μπορείτε να φορέσετε τις over-the-knee μπότες, καθώς και τι θα πρέπει να προσέξετε:


Με φορέματα

Φορέστε τις με φορέματα που δεν αφήνουν πολλά ακάλυπτα σημεία. Φροντίστε, δηλαδή, για να έχετε μια πιο σικ εμφάνιση, στα φορέματα να υπάρχουν μανίκια ή η λαιμόκοψή τους να φτάνει κοντά στο λαιμό.

Μπορείτε ακόμα να τις φορέσετε και με βραδινά φορέματα, όπως έχουμε δει να κάνουν celebrities σε επίσημες εκδηλώσεις και είναι τόσο sexy!


Με φούστες

Οι φούστες (mini, midi ή maxi) συνδυασμένες με τις μπότες αυτές είναι ένας εύκολος τρόπος για να σας συνοδεύσουν κατά τη διάρκεια όλη της ημέρας, αφού αλλάζοντας μόνο το πάνω μέρος, μπορείτε να μετατρέψετε το outfit σας από πρωινό, σε βραδινό!


Με παντελόνια

Ο πιο συνηθισμένος τρόπος να φορεθούν οι μπότες αυτές είναι πάνω από παντελόνια, και κυρίως skinny τζιν. Παρακολουθώντας, όμως, τις fashionistas ανά τον κόσμο έχουμε δει μια πιο ιδιαίτερη τάση, με τις μπότες αυτές να φοριούνται πάνω από υφασμάτινα παντελόνια.


Με μακρύ πουλόβερ

Αφού τα πουλόβερ έχουν για τα καλά μπει στη ζωή μας, ένας τρόπος να τα κάνουμε πιο θηλυκά είναι να τα φορέσουμε με τις over-the-knee μπότες μας. Με ζώνη ή χωρίς, οι μπότες αυτές θα δώσουν μια πιο θηλυκή εικόνα στην εμφάνισή μας και εμείς θα είμαστε άνετες και ζεστές! Δοκιμάστε να κάνετε ένα μονοχρωματικό look, φορώντας ίδιου χρώματος πουλόβερ και μπότες (εκτός από μαύρο), καθώς με τον τρόπο αυτό θα δείχνετε ακόμα πιο ψηλές!


Γενικότερα, όποιον τρόπο και αν επιλέξετε για να τις φορέσετε, οι over-the-knee μπότες με έντονο χρώμα ή διαφορετική υφή θα κάνει το outfit σας πολύ πιο ενδιαφέρον!
Κεντρική φωτογραφία: Vonecia Carswell on Unsplash