Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Το τέλειο συνοδευτικό για τον καφέ και το τσάι σας, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας! Τόσο νόστιμο που θα φαγωθεί αμέσως, τόσο εύκολο που θα το φτιάχνετε κάθε μέρα!

Υλικά

  • 6 αυγά
  • 470γρ. ηλιέλαιο
  • 250γρ.γιαουρτι
  • 1 πορτοκάλι (χυμό και ξύσμα)
  • 30γρ. baking powder
  • 1 κoφτό κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 625γρ.αλεύρι
  • 550γρ.ζάχαρη
  • 1 βανιλίνη
  • 1 πρέζα αλάτι


Εκτέλεση

Χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί για 5′ (τόσο απλά!)

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175-180 βαθμούς κελσίου για 45′ περίπου.

Tip 1: δεν ανοίγουμε ποτέ τον φούρνο πρίν περάσει ο χρόνος ψησίματος.

Tip 2: για να είστε σίγουροι ότι έχει ψηθεί τρυπήστε στο κέντρο με μια οδοντογλυφίδα ή ένα μαχαίρι κ αν βγει καθαρό, είναι έτοιμο.




Κεντρική φωτογραφία: Henry Be on Unsplash