Άννα Σκουλαρίκη
A story to tell…

Μέσα από το πρίσμα του πνεύματος της Πυθείας (Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir κ.α.) που συχνά-πυκνά εισβάλει απρόσκλητο στο νηφάλιο νου μου, σας παρουσιάζω τις προβλέψεις μου (ερασιτεχνικές μεν, αλλά συνήθως μέσα πέφτω η άτιμη) για το ηρωικό ‘21.

ΚΡΙΟΣ

Μία καινούρια εποχή ανατέλλει! Όχι όπως της προηγούμενης 3ετίας που έμοιαζε με την εποχή των Παγετώνων σε ικανοποίηση και συναίσθημα, μα σαν αυτήν την πολυδιαφημισμένη εποχή του Υδροχόου. Με Κρόνο και Δία στο ζώδιο της τεχνολογίας και της συλλογικότητας, δε θα σας φανεί διόλου δύσκολο να ακολουθήσετε το ψηφιακό μονοπάτι. Οι πιθανότητες να σας καλέσει ο υπερατλαντικός αριθμός τηλεφώνου +1-201- κτλ (βλ. Washington, έδρα της NASA) για επαγγελματική συνέντευξη είναι μεγάλες, σε σχέση με την πιθανότητα να ζήσετε ειδυλλιακές στιγμές καυτού ερωτικού πάθους με υποψήφιο ταίρι. Κουράγιο. Το 6μηνο Μάρτιος-Σεπτέμβριος ίσως δώσει μια ανάσα αυτοπεποίθησης στον, από καιρό απενεργοποιημένο, συναισθηματικό σας τομέα.

ΤΑΥΡΟΣ

Θα πρέπει να είστε συνηθισμένοι στις αλλαγές τώρα πια. Το καλό που σας θέλω! Σας περιμένουν πολλές και καλές τη χρονιά που έχει καταφτάσει, οι οποίες θα σας ωφελήσουν ποικιλοτρόπως. Θα αισθανθείτε οτι βρίσκεστε σε ένα διαρκές roller-coaster και μακάρι να έχετε ήδη βρει έναν άνθρωπο να σας αγκαλιάζει σφιχτά για να μη φοβάστε στα ups and downs. Όταν κατεβείτε από αυτό θα θελήσετε να δεσμευτείτε παραπάνω με τον τύπο που σας σφιχταγκάλιαζε όταν η ανάσα σας κοβόταν από το φόβο. Μήπως παραγίνατε Δίδυμοι για Ταύροι και περνάτε τα σκαλοπάτια δύο-δύο; Υπάρχει και ο επόμενος χρόνος, και θα έχετε την ευκαιρία να επισημοποιήσετε το αίσθημα με περισσότερους καλεσμένους στην εκκλησία. Όχι σα φέτος, μίζερα!  

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ήρθε η ώρα σας! Για να μας διαβάζετε, δείχνει οτι έχετε επιβιώσει της τελευταίας 7ετίας και δε μένει τώρα κάτι άλλο από το bonus σας! Ρισκάρετε και δε θα χάσετε φέτος. Και αν χάσετε (είναι και οι εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη που θα σας θυμίζουν κάτι παλιά χρέη) το εποικοδομητικό είναι οτι θα σας έχει μείνει μία συναρπαστική ιστορία να λέτε στα εγγονάκια σας. Γιατί και παιδάκια θα κάνετε και εγγονάκια θα δείτε και τίποτα δε δείχνει να μπορεί να σας βάλει κάτω πια, ούτε καν ο κακός Δίδυμος εαυτός σας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Αφού μαλάκωσε το μαγουλάκι σας, καημένα Καρκινάκια μου, λόγω της αδιάκοπης σφαλιάρας την προηγούμενη 3ετία με την παραμονή του Κρόνου απέναντι σας, ήρθε η ώρα και η στιγμή να διαδώσετε ολούθε τις φιλοσοφίες που αναπτύξατε κατά τη διάρκεια της αναταραχής. Γεννημένοι ζεν (έτσι παρουσιάζεστε τουλάχιστον), φέτος είναι η χρονιά που ποντάρετε σε χορηγίες του στενού σας περιβάλλοντος για να βγάλετε ένα extra χαρτζιλίκι, μιας και όλοι θα αποζητούν λίγη από τη σοφία σας. Αυτή η νέα σοφία σας δεν είναι αμπελο-φιλοσοφίες, όπως τον παλιό καλό καιρό που έπιαναν οι μαλαγανιές σας και όποιον έπαιρνε ο χάρος, αλλά μία πνευματική ανάπτυξη που καλλιεργήσατε όταν οι υπόλοιποι κοινοί θνητοί σας αποκαλούσαν τεμπέλη/ες. Βάλτε μπροστά το σκουριασμένο τσαγανό σας και δημιουργήστε τις βάσεις για κάτι που τριγυρνάει στο μυαλό σας και δείτε το να ανθίζει την επόμενη χρονιά.

ΛΕΩΝ

Τα σέβη μου! Πιθανοί επιλαχόντες για το νέο Survivor, αφού ζήσατε να ζήσετε το 2020 και μάλιστα με αριστείο. Άφησε όμως εμφανή τα σημάδια του πάνω σας. Σκύυυυψτε λιονταράκια μου και μαζέψτε ένα προς ένα τα κομμάτια σας ώστε να δημιουργήσετε το νέο λιονταρίσιο εαυτό σας. Η χρονιά προβλέπεται πολύπλευρα προκλητική και το πρώτο που θα πρέπει να κάνετε είναι να ξεχωρίσετε τους φίλους από τους εχθρούς. Ξεκαθαρίστε την ήρα από το στάρι-πριν σας φάει το μαύρο το σκοτάδι. (δικό μου)

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Βγάλτε λίγο τα καβούρια από τις τσέπες σας και ανοίχτε σαμπάνιες! Μια χρονιά όπου όλα, σχεδόν, θα σας πάνε πρίμα! Οι κατεξοχήν λεπτολόγοι του ζωδιακού κύκλου που έχουν πάντα κάτι καχύποπτο να βασανίσουν το μυαλουδάκι τους και να χαλάσουν το κέφι τους, φέτος, η ατράνταχτη επιτυχία τους δε θα αφήσει χώρο για τέτοιου είδους αυτο-αμφισβητήσεις. Τίποτα δεν ήρθε και δε θα έρθει χωρίς ιδρώτα, άρα μάλλον οι βιταμίνες και τα ιχνοστοιχεία θα πρέπει να γίνουν οι βασικοί κάτοικοι του κομοδίνου σας. Στα ζητήματα καρδιάς, συνεχίζετε να αναζητάτε κάποιον που προσφέρει ψυχολογική και συναισθηματική υποστήριξη παρά κάποιον που να ανάβει τη φλόγα του έρωτα σας. Μην αμελείτε την οικογένεια. Μετρήστε πόσες φορές  ήταν εκεί για εσάς.

ΖΥΓΟΣ

Όλα είναι θέμα εσωτερικής ισορροπίας! Αλλά  πως να μοιραστεί η ισορροπία με τόσα άτομα ανεβασμένα στο σχοινί; Μην κλειστείς στον εαυτό σου, βάλε τα καλά σου-όπως πάντα-και μην αφήσεις συναναστροφή για συναναστροφή. Το απαύγασμα όλων αυτών των κοινωνικών σου σχέσεων μπορεί να σε βγάλει από ενδεχόμενες δύσκολες στιγμές. Και η φετινή χρονιά θα έχει πολύ στυλ και μην ξεχνάς, ό, τι έσπειρες το 2020 θα το θερίσεις. Generally speaking…(οικονομικά, φιλικά)

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Αγαπητοί Σκορπιοί μου, τα μαντάτα είναι ευοίωνα! Δε θα σας ανησυχήσει τίποτα το 2021. Όλα βαίνουν καλώς και αν αισθανθείτε οτι δε βαίνουν καλώς, ξανακοιτάξτε. Το καλώς βρίσκεται στο βάθος του τούνελ. Αν κάποιοι Σκορπιοί τύχει και σκορπιστούν από το ταίρι τους, μη φοβηθούν. Έτσι είναι η ζωή και αυτή η τσαπερδόνα η ζωή δε θα σας αφήσει αχάιδευτους για φέτος. Στο απυρόβλητο λοιπόν.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Λεφτά, χρήμα, μαρούλι, λιλί, φράγκα όπως θέλετε πέστε το. Από παντού εισρέει χρήμα. Από παλιές προσπάθειες, από την τύχη, από κληρονομιές, από αγοραπωλησίες, από δωρεές, από χορηγίες, από γραφειοκρατικά λάθη υπέρ σας, από τη γοητεία σας. Σας πέφτουν από τα πατζάκια σας γενικότερα και αυτό οφείλεται στο ότι καταφέρατε να αλλάξετε στάση απέναντι στο χρήμα τη χρονιά που πέρασε. Αντισταθήκατε σε αμέτρητους πειρασμούς να ξοδέψετε ανούσια, σεβαστήκατε το χρήμα και τώρα αυτό σας χτυπάει την πόρτα για να σας ευχαριστήσει και να σας δίπλο-ευχαριστήσει θα προσέθετα. Να σας έχουμε από κοντά!

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Βάλτε ένα καθρεφτάκι μπροστά στο στόμα και στη μύτη σας. Αν δείτε οτι θολώνει από την αναπνοή σας, τότε σημαίνει οτι επιβιώσατε! Ναι, τα καταφέρατε!! Δώσατε άπειρες ιδιόμορφες και πολλές φορές άνισες μάχες από το 2017. Κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί από τι ακριβώς έχετε περάσει για να γιορτάσετε τον ερχομό του 2021. Όλοι πιστεύουν ότι τα παραλέτε, καθώς είστε δεινοί ρήτορες. Αυτό που σας συνέβη όλη την προηγούμενη 3ετία θα κάνει γύρω στα 30 χρόνια να ξανασυμβεί, φροντίστε λοιπόν αυτή η χρονιά να είναι η απαρχή των εορτασμών της απελευθέρωσης από τον βαρύ φίλο σας Κρόνο. Ανάλαφροι σαν πουλάκια πια, ως και ο κοροναϊός φαίνεται παιχνιδάκι μπροστά στις νίλες που φάγατε με το κουτάλι.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Who’s the boss? You are!! Ακριβώς αυτό! Τα αστέρια της χρονιάς. Όλα δικά σας μάτια μου! Οι πρωταγωνιστές! Και τρικλοποδιές να σας βάλουν, εσείς θα σηκωθείτε ατάραχοι, ξεσκονίζοντας τις βάτες από τυχόν λάσπη που θα έχει εκσφενδονιστεί ζηλιάρικα πάνω σας και σε ελάχιστο χρόνο θα επανέλθετε πιο ανανεωμένοι από ποτέ. Χαμογελαστοί και άνετοι σα να έχουμε ΠΑΣΟΚ, βρίσκετε ακόλουθους μέχρι και στο δρόμο προς το περίπτερο. Πουλήστε φέτος που μπορείτε, του χρόνου τα πράγματα μπορεί να είναι αλλιώς.

ΙΧΘΕΙΣ

Τέρμα η εσωστρέφεια, ζήτω η εξωστρέφεια! Επιτέλους βγαίνετε από την απομονωμένη λιμνοθάλασσα όπου ζούσατε και ανακαλύπτετε τον αχανή, γεμάτο ευκαιρίες ωκεανό. Επικοινωνείτε καλύτερα, αισθάνεστε καλύτερα και η ουρίτσα σας τρέμει από συγκίνηση. Μην παρασυγκινηθείτε όμως το καλοκαιράκι και τα δώσετε κυριολεκτικά ΟΛΑ πάνω στη χαρά του νέου σας εαυτού. Παραμονεύουν και επιτήδειοι. Συγκεντρωθείτε λιγάκι και θα δείτε ότι 2021 θα είναι a year to remember!

Αστερόσκονη να σκεπάζει τις σκέψεις, το λόγο και τις πράξεις μας το 2021!!Κεντρική φωτογραφία: Jonathan Francisca on Unsplash