Άννα Σκουλαρίκη
A story to tell…

Έχετε ποτέ αναρωτηθεί γιατί συμπαθούμε ή αντιπαθούμε ανθρώπους από την πρώτη στιγμή; Ή ότι η αρχική εντύπωση που μας έδωσε κάποιος αποδείχτηκε πέρα για πέρα σωστή, όσο και εάν το μυαλό μας έδινε ορθολογιστικές εντολές τύπου “δώσε λίγο χρόνο να γνωρίσεις όλα τα facts”; Ή ακόμα-ακόμα, γιατί ένας σκύλος γαυγίζει στο δρόμο σε έναν άγνωστο για αυτόν άνθρωπο ενώ σε έναν επίσης άγνωστο γι’αυτόν  άνθρωπο νιώθει ήρεμος; Για όλα αυτά φταίει η αύρα.

Αύρα είναι η ενέργεια που ο καθένας εκπέμπει. Είναι το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο που διαχέεται από μέσα μας και μας περιβάλει ως ένα χρωματιστό σύννεφο. Η αύρα δεν είναι ορατή με γυμνό μάτι, παρά μόνο την αισθανόμαστε. Με αρκετή εξάσκηση (διαλογισμό και άλλες παρόμοιες τεχνικές) είναι πιθανό κάποιος να φτάσει να τη δει, ενώ οι πιο “μυημένοι” καταφέρνουν να ξεχωρίσουν μέχρι και τα χρώματα της.

Το 1930, ένας Ρώσος εφευρέτης και ερευνητής εν ονόματι Krilian, ανακάλυψε/αποκάλυψε τυχαία διαμέσου της φωτογραφικής του μηχανής, το φαινόμενο της αύρας. Εκ τότε πολλοί δυτικοί πνευματιστές ασχολούνται με τα χρώματα που περιβάλλουν τους ζωντανούς οργανισμούς, συμβάλλοντας ως και στην πρόληψη σημαντικών ασθενειών.

Μαθαίνοντας το χρώμα της αύρας μας (ή πιο εύστοχα, τα χρώματα της αύρας μας, καθώς σπάνια συναντάμε άτομο με ένα μόνο χρώμα) γνωρίζουμε σε βάθος την προσωπικότητα και το χαρακτήρα μας, θυμίζουμε στον εαυτό μας τα ταλέντα μας-αυτά τα κρυμμένα ή τα φανερά-, εντοπίζουμε τις ρίζες των ελαττωμάτων και των μπλοκαρισμάτων μας και κατανοούμε επιτέλους γιατί ελκόμαστε/έλκουμε συγκεκριμένους τύπους ανθρώπων ή επαναλαμβάνουμε μοτίβα στη ζωή μας.

Ας κάνουμε μια εισαγωγή στην ερμηνεία των βασικών χρωμάτων της αύρας:

Κόκκινο

Είναι το χρώμα του 1ου Chakra, της βάσης, το οποίο αναπτύσσεται ως τα 7 έτη του ανθρώπου και καθρεφτίζει την αίσθηση της ασφάλειας, τα ένστικτα και γενικότερα το φυσικό κόσμο. Συχνά, κάτω από αυτό το χρώμα, συναντάμε επιτυχημένους επιχειρηματίες, πολιτικούς και πωλητές. Όπως επίσης στρατιωτικούς  και αστυνομικούς μιας και η stamina του  είναι ξακουστή. Η ανοιχτή απόχρωση του κόκκινου αναδεικνύει ένα άτομο δυναμικό και “ανεβαστικό” χωρίς να ονειροβατεί ενώ η πιο σκούρα δείχνει άτομο ευερέθιστο.

Πορτοκαλί

Αυτό το χρώμα το διαθέτουν άνθρωποι που ενθαρρύνθηκαν κατά την παιδική τους ηλικία να αδράξουν τη ζωή. Φανατικοί της διαρκούς κίνησης και των αλλαγών, ανοιχτοί σε οποιαδήποτε νέα περιπέτεια εμφανιστεί στο δρόμο τους και αεικίνητοι, είναι τα “μεγάλα παιδιά”. Το πορτοκαλί αντιπροσωπεύει το 2ο Chakra, της ζωτικότητας και της κοινωνικότητας. Αν κυριαρχεί στην αύρα μας, τότε αναδεικνύει τα καλλιτεχνικά ταλέντα και τις ανησυχίες. Ενθουσιασμός, αρχηγεία, αυτοπεποίθηση είναι οι λέξεις-κλειδιά.

Κίτρινο

Το χρώμα της χαράς. Σε όποια απόχρωση και εάν εμφανιστεί είναι το συνώνυμο της λάμψης. Κατοικεί στο 3ο Chakra (του ήλιου) και δίνει στον κάτοχο του ένα ξεχωριστό ζωογόνο φως. Άνθρωποι με κίτρινο χρώμα αύρας είναι σύνηθες να εργάζονται σε πόστα όπου έχουν συχνή επαφή με άλλους, αφού γίνονται πηγή έμπνευσης για πολλούς. Θεραπευτές, δάσκαλοι, προπονητές, ακτιβιστές είναι μερικές από τις δουλειές/ασχολίες που τους ταιριάζουν. Προσοχή στα ενεργειακά vampirs, ψάχνουν κίτρινο χρώμα να απομυζήσουν!

Πράσινο

Συνδεδεμένο με το 4ο Chakra, αυτό της καρδιάς, σημαίνει ότι βρισκόμαστε μπροστά σε έναν άνθρωπο γενναιόδωρο, έτοιμο να υπηρετήσει όποιον τον έχει ανάγκη, με αυξημένο το αίσθημα ευθύνης και πηγαία αγάπη για τη φύση. Είναι ικανός να αυτο-θεραπεύεται. Αν όμως το πράσινο γίνεται θολό, ζητήματα ζήλιας και υπερέκθεσης εμφανίζονται. Ιδανικά επαγγέλματα: γιατρός, κηπουρός, πριβαλλοντολόγος κ.α.  Τα λεφτά δεν του λείπουν ποτέ.

Μπλε

Το μπλε χρώμα είναι αυτό που φωτίζει το 5ο Chakra, του λαιμού, της επικοινωνίας, της έκφρασης και της αλήθειας. Ένα φωτεινό μπλε προσδίδει όλες τις θετικές πλευρές του (βάθος στην επικοινωνία, διαίσθηση, καθαρό λόγο) ενώ ένα σκοτεινό δείχνει μπλοκάρισμα στην αυτο-έκφραση. Εδώ υπερτερεί το αρσενικό στοιχείο και για την εξισορρόπηση είναι απαραίτητη η επαφή με τις θετικές ενέργειες του εαυτού, όπως παράδοση σε καταστάσεις και “περπάτημα” με τον άνεμο της ζωής. Μία καριέρα ως καθηγητής, τραγουδιστής, ανεξάρτητος δημοσιογράφος θα ήταν ό, τι πρέπει.

Indigo

Το χρώμα “σκάνδαλο”. Τόνοι μελάνης έχουν χυθεί για τα παιδιά indigo. Αυτά που θα ερχόντουσαν στον κόσμο και θα κατείχαν εξαιρετικές ικανότητες. Και ήρθαν. Το μεγαλύτερο ποσοστό του πληθυσμού της γης τη σήμερον ημέρα έχει αυτό το χρώμα αύρας (μπλε προς μωβ). Προικισμένοι με extra δόσεις διαίσθησης, βρίσκουν τον εαυτό τους να γνωρίζει γεγονότα πριν ακόμα συμβούν και βλέπουν όνειρα τόσο ζωντανά, όσο και η πραγματικότητα τους. Είναι ικανοί να διαβάσουν τις σκέψεις των άλλων με ευκολία, έτσι μια άριστη επιλογή επαγγέλματος είναι αυτή του μέντιουμ!

Μωβ

Ένα ακόμα βαθιά διαισθητικό χρώμα είναι το μωβ, το οποίο συναντάμε στο Chakra της κεφαλής. Υπερευαίσθητος σε οποιοδήποτε ερέθισμα, συχνά ο φορέας αυτού του χρώματος επηρεάζεται από τις διαθέσεις των κοντινών του προσώπων με αποτέλεσμα τα απανωτά σκαμπανεβάσματα στον ψυχισμό του. Κρίνεται απαραίτητη από μεριάς του η θέσπιση ορίων για την προστασία του. Από τη φύση του οραματιστής, έχει τη εσώτερη γνώση ότι βρίσκεται στον πλανήτη για έναν απώτερο σκοπό, που αν δεν τον ανακαλύψει ζει μέσα σε διαρκή ανησυχία. Δεν του ταιριάζουν επαγγέλματα συμβατικά ή τέλος πάντων επαγγέλματα που υπόσχονται ΜΟΝΟ σταθερότητα και χρήμα, αλλά αναζητά να βυθιστεί στη “σπουδή” κάποιού αντικειμένου που κεντρίζει το ενδιαφέρον του και το πάθος του.

Θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι τα χρώματα της αύρας μας μπορεί να ποικίλλουν  από περίοδο σε περίοδο, και ότι αν επιθυμούμε να αλλάξουμε ή να βελτιώσουμε κάποιο από αυτά, είναι στο χέρι μας.

Στην Ελλάδα υπάρχουν ολιστικά κέντρα όπου μπορούμε, αν θέλουμε να μάθουμε περισσότερα, να επισκεφτούμε (Θεού θέλοντος και COVID επιτρέποντος) για να διδαχτούμε περισσότερα πάνω στην αύρα μας και βεβαίως να τη φωτογραφήσουμε. Πέρα από αυτό, μία καλή και απλή αρχή βρίσκεται στον υπολογιστή μας. Googlάροντας aura quiz και απαντώντας από βάθος καρδιάς στις ερωτήσεις, μας δίνεται η ευκαιρία να έχουμε ένα πρώτο δείγμα για τα χρώματα που μας κυβερνούν!

ENJOY!