Άννα Σκουλαρίκη
A story to tell…

Ένα casual απογευματάκι με φιλική συντροφιά, ήταν η αφορμή να με βρουν τα βέλη του έρωτα! Αυτή τη φορά ο έρωτας ήρθε με τη μαγευτική μορφή ενός κρασιού!

Ήξερα οτι ο Γιάννης Ασκήτογλου παράγει εδώ και δύο χρόνια το κρασί του από τα αμπέλια του, μα δεν είχα, ως πρότινος, την ευκαιρία να δοκιμάσω το περιεχόμενο αυτού του μπουκαλιού με τη ροζ ετικέτα. Ώσπου εκείνο το απογευματάκι, η ευγενική χειρονομία του Γιάννη Ασκήτογλου να μας κεράσει το “καμάρι” του, και συγχρόνως να μας συστήσει στον κόσμο του, ήταν η αρχή της σχέσης μου με το “Ανοιχτό Βιβλίο”.

Κρασί λευκό, δοσμένο με τον πλέον φυσικό τρόπο από την ποικιλία των Σαββατιανών αμπελιών, με άρωμα φρουτώδες, ως επί το πλείστον, και γεύση μεστή, γεμάτη. Εντυπωσιάστηκα! Σε κάθε γουλιά γινόταν και καλύτερο! Μία μίνι συνέντευξη off the record ακολούθησε για να μάθω την ιστορία πίσω από αυτό το εξαιρετικό νέκταρ. Ο παραγωγός του, ο Γιάννης Ασκήτογλου, είναι ένας άνθρωπος σύγχρονος, με σπουδές και επαγγελματική σταδιοδρομία στις μεγαλύτερες πρωτεύουσες της υφηλίου, που κάποια στιγμή αντιλήφθηκε την ανάγκη του για κάτι πιο αυθεντικό. Γυρίζοντας στην πατρίδα και ανακαλύπτοντας την εσωτερική του ευφορία μέσα από τη επαφή του με τη γη, θέλησε να μοιραστεί αυτό το συναίσθημα με το ευρύτερο κοινό. Μέσα από τους αμπελώνες του, του χαρίστηκε η έμπνευση να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό κρασί που να αντικατοπτρίζει την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του. Κατ’αυτόν τον γνήσιο και ρομαντικό τρόπο εμφανίστηκε στην αγορά το “Ασκήτογλου Ανοιχτό Βιβλίο”, το οποίο όπως κάθε Σαββατιανό, ταιριάζει υπέροχα με πράσινα λαχανικά, και συνοδεύεται τέλεια με ποικιλία τυριών, ψαρικά, λευκό κρέας, σούσι, ζυμαρικά με λευκή σάλτσα, αλλά και ατελείωτες ώρες κουβέντας και εκ βαθέων εξομολογήσεις!

Αν θέλετε και εσείς να αφεθείτε στη μαγεία αυτού του κρασιού, μπορείτε να το βρείτε σε επιλεγμένα καφέ, bar, restaurants και:

https://www.oakcava.gr/krasi/anoihto-vivlio-savvatiano#

https://www.greeceandgrapes.com/white-open-book-savatiano-2020-askitoglou-winery