Αρχοντία Ζεϊμπέογλου
Content Creator

Χριστούγεννα λοιπόν!
Κι εκεί που θέλω να φωνάξω ” Dear Santa, I was good enough” σκέφτομαι ότι φέτος πέρασαν και πολλές μελαγχολικές σκέψεις από το μυαλό μου!
Φέτος, όλα αλλιώς; Ίσως και όχι!
Φέτος μας αξίζουν τα καλύτερα Χριστούγεννα! Και όλα θα τα κάνουμε πολύ!
Φώτα, στολίδια, ευωδιές, σκεπάσματα σε ζεστές κουβερτούλες με χριστουγεννιάτικες ταινίες και αχνιστές κούπες σοκολάτα!

Σίγουρα φέτος τα εορταστικά ταξίδια και οι βόλτες στη στολισμένη πόλη μοιάζουν με illusions της Αλίκης στη Χώρα των Θαυμάτων, ωστόσο αν λίγο αφεθείς θα δεις πιο καθαρά φέτος το νόημα της γιορτής που κάπως χανόταν τα προηγούμενα χρόνια στον βωμό των κοινωνικών εξόδων!Γιατί φέτος όλα θα είναι απρογραμμάτιστα και όμως τόσο καλά κανονισμένα! 

Πώς έφερα εγώ, λοιπόν, το ξωτικό των Χριστουγέννων σπίτι; Στόλισα το δέντρο και τα λαμπάκια μου παντού (λίγο πιο άτσαλα και με κάποια στολίδια ακανόνιστα τοποθετημένα). Άφησα ευωδιές κανέλλας και μελιού να ξεχυθούν (στους τοίχους, μαζί με δαχτυλιές από μέλι και αλεύρι). Τύλιξα και πάλι τα δώρα για τους αγαπημένους μου (σε κάπως τσαλακωμένες κόλλες περιτυλίγματος). Γέμισα το σπίτι χρυσόσκονες και κορδέλες (Όλο το σπίτι. Και τους τοίχους. Και τον καναπέ. Και τις κουρτίνες) και άφησα χριστουγεννιάτικες μελωδίες να παίζουν online αγναντεύοντας χιονισμένες πόλεις στον υπολογιστή. Παρακολούθησα ήδη τρεις παιδικές χριστουγεννιάτικες ταινίες (και θα δω άλλες σαραντρεις τρώγοντας λιχουδιές στα κλεφτά)! Κι εκεί κάπου κοντά που μελαγχόλησα γιατί φέτος όλα φαίνονται αλλιώς, έβαλα τον κόκκινο σκούφο του ξωτικού και πήρα αγκαλιά την πηγή του δικού μου φωτός για να γελάσουμε μαζί!

Γιατί Χριστούγεννα με παιδιά, είναι πάντα Χριστούγεννα! Και επειδή τα ωραιότερα μαθήματα ζωής τα παίρνω πάντα μέσα από τα παιδικά βιβλία “Δεν έχει σημασία αν είσαι μεγάλος ή μικρός. Ούτε αν έχεις πολύ κόσμο γύρω από το δέντρο σου. Σημασία έχει ποιοι είναι αυτοί ο ένας ή δυο που θα κάνουν σκανταλιές κρυμμένοι κάτω από αυτό το δέντρο!” Κι εμένα αυτό μου αρκεί!
Καλά Χριστούγεννα σε όλους!