The Bitches
Κατά τη δική μας άποψη, απλά ειλικρινείς

Σας λείψαμε; Αν ναι, πετύχαμε τον σκοπό μας! Και τώρα επανήλθαμε δριμύτερες.

Σήμερα θα μιλήσουμε για κομπλιμέντα, και σίγουρα δεν εννοούμε τα γλυκανάλατα, γεμάτα ευγενές συναίσθημα και γλυκές προθέσεις που μας απευθύνουν φίλες, συγγενείς και άντρες κοιτώντας μας με μάτια αθώα και ειλικρινή που θυμίζουν Μπάμπι το Ελαφάκι. Θα μιλήσουμε για τα κομπλιμέντα εκείνα που χρειάζεται να σταθείς κάποια λεπτά, να τα σκεφτείς, να τα αναλύσεις, και -συνήθως- να συνειδητοποιήσεις εκ των υστέρων ότι μάλλον καλλιτεχνικών καλυμμένες προσβολές ήταν, πάντα με ένα κομψό touch υποτίμησης. Και ξέρετε, αυτές οι προσβολές είναι οι πιο δύσκολες να αντιμετωπιστούν, καθώς αυτός που περίτεχνα τις εκτοξεύει μπορεί κάλλιστα να επικαλεστεί ότι οι προθέσεις ήταν καλές, ότι παρεξηγήστε εύκολα, ότι δεν έχετε χιούμορ, ότι “τέλος πάντως μην είστε μυγιάγγιχτες και κομπλεξικές γιατί δεν θα ξανακούσετε κομπλιμέντο από κανενός τα χείλη στη ζωή σας”. Εσείς, όμως, φίλες μας μην πτοείστε και μην ανεχτείτε καμία προσβολή όσο φαμφάρα και να είναι το αμπαλάζ της, βάλτε όρια και απαντήστε (στόμα έχουμε και δεν είναι μόνο για να επιδεικνύουμε το νέο μας κραγιόν).

Σας έχουμε παρακάτω συγκεντρώσει κάποια χαρακτηριστικά κομπλιμέντα – προσβολές που και εμείς έχουμε ακούσει κατά καιρούς, και δεν θα σας πούμε ψέματα, ενίοτε τα απευθύναμε και εμείς σε όχι και τόσο συμπαθή μας πρόσωπα (τι bitches θα είμασταν άλλωστε ☺ ). Extra bonus, σας βάλαμε και την ερμηνεία τους!

“Τελικά όταν το θέλεις είσαι πολύ όμορφη.”

Εννοώντας ότι το κατάφερες επιτέλους – μετά κόπων και βασάνων- να δείχνεις κάπως όμορφη, εσύ που πάντα αδιάφορη είσαι, μην σου πω δεν βλέπεσαι. Επιτέλους, έκανες μια προσπάθεια καψερή και σουλουπώθηκες κάπως.

“Πόσο θα ήθελα να μην είχα ευθύνες στη ζωή μου όπως εσύ.”

Εδώ δεν σε θαυμάζει, μην μπερδεύεσαι. Σε λέει ανεύθυνη και ευθυνόφοβη, και σίγουρα σκέφτεται πως μπορείς να ζείς χωρίς πρόγραμμα και υποχρεώσεις.

“Συγχαρητήρια! Δεν περίμενα να τα καταφέρεις!”

Γιατί σε θεωρεί γενικά άχρηστη. Το “συγχαρητήρια” πηγαίνει στο ότι ανέλπιστα απέδειξες ότι κάτι μπορείς να κουτσοκαταφέρετε αλλά δεν είναι και ο κανόνας.

“Αυτή η φωτογραφία σε δείχνει πολύ ωραία και αδύνατη.”

Ναι, γιατί στην πραγματικότητα είσαι άσχημη και γουρούνα. Κάτι ο φωτισμός, κάτι το φίλτρο, να είναι καλά και τα app αυτή η φωτογραφία βλέπεται!

“Τι γλυκό το σπιτάκι σου! Μαζεμένο, minimal και cozy!”

Αυτό είναι κλασσική μομφή για το μέγεθος του σπιτιού σου. Το βρίσκουν μικρό, πιθανώς και μίζερο, αλλά σου πλασάρουν τη γνώμη τους πασπαλισμένη με λίγη ορολογία σύγχρονης urban αρχιτεκτονικής και διακοσμητικής κριτικής.

“Είσαι η πιο σύγχρονη και ανεξάρτητη γυναίκα που ξέρω. Είναι λογικό να μην υπάρχει άντρας που να μπορεί να σταθεί δίπλα σου.”

Κοινώς είσαι τόσο άντρας του εαυτού σου, που έχεις τον ανθρωποδιώχτη, ποιο αρσενικό να μπορέσει να αντέξει τέτοιον ευνουχισμό;

“Μόνο εσύ θα μπορούσες να τολμήσεις να το φορέσεις αυτό”

Γιατί καμιά άλλη δεν είναι τόσο κακόγουστη ή τόσο ντεμοντέ όσο εσύ. Αυτό εννοεί, και πάλι καλά που δεν σου είπε ότι θα γελάνε στο δρόμο μαζί σου.

“Άλλος άνθρωπος είσαι με αυτό το μακιγιάζ.”

Γιατί χωρίς μακιγιάζ σαν τον Χάρο είσαι, η φυσική ομορφιά πέρασε και δεν άγγιξε. Μη τυχόν και βγεις ποτέ έξω χωρίς να παστωθείς, θα σκιαχτεί ο κόσμος.


Προσοχή λοιπόν φίλες μας! Φίλτρο σε κάθε κομπλιμέντο, από όπου και αν αυτό προέρχεται. Άλλωστε δεν τα χρειαζόμαστε, εμείς ξέρουμε ποιες είμαστε!
Κεντρική φωτογραφία: Steve Johnson on Unsplash