Δεν έχετε δοκιμάσει πιο γευστική και διαιτητική μους με σοκολάτα και κεράσια. Δοκιμάστε τη και θα τη φτιάχνετε συνεχώς!

Υλικά

  • 150γρ δάκρυα κουβερτούρας
  • 100ml γάλα φρέσκο
  • 1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1 κουτ.σούπας κακάο σκόνη
  • 400 γρ γιαούρτι στραγγιστό 2%
  • 1/2 φλυτζ. του καφέ κονιάκ
  • 1/2 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 200 γρ. κεράσια κομμένα στη μέση
  • Επιπλέον κεράσια για το στόλισμα των ποτηριών

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη ανακατεύοντας για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το κακάο, προσθέτουμε το κονιάκ, το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας, την υγρή βανίλια και τέλος τα κεράσια.

Γεμίζουμε τα ποτηράκια μας με το μείγμα, τα καλύπτουμε με μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες περίπου. Πριν σερβίρουμε, στολίζουμε τα ποτηράκια με επιπλέον κεράσια.

Καλή σας απόλαυση!