Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Ήρθε επιτέλους η στιγμή για την βασιλόπιτα!!! Ποιος δεν αγαπά το πρώτο πρωινό της χρονιάς με ζεστό καφέ ή γάλα και μια γενναία μερίδα βασιλόπιτας. Και εννοείται ότι δεν έχει σημασία ποιος θα τύχει το φλουρί, αλλά να γευτείς την πιο νόστιμη βασιλόπιτα. Τα είδη της διαφέρουν από τόπο σε τόπο, κάπου το πρώτο γλυκό της νέας χρονιάς είναι τσουρέκι, σε άλλα τύπου κέικ ή τριφτή, ακόμη και σε αλμυρή εκδοχή μπορεί να συναντήσετε.

Όποια βασιλόπιτα και αν επιλέξετε, σας εύχομαι μια καλή χρονιά, με υγεία και, μην ξεχνάτε, να κάνετε αυτό που αγαπάτε!

Υλικά

  • 1 συσκευασία μαργαρίνη (τύπου βιτάμ)
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 2 βανιλίνες
  • 4 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 συσκευασία συμπυκνωμένο γάλα (τύπου Νουνού)
  • 4 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
  • Αλάτι


Εκτέλεση

Στο μίξερ χτυπάμε τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να ασπρίσουν και ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε στο μείγμα και τα υπόλοιπα υλικά.

Βάζουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα σκεύος και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου για 50-60′ ανάλογα με το φούρνο.

Αφού κρυώσει πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη ή με λιωμένη σοκολάτα.

!!! Προσοχή πριν τη βάλετε στο φούρνο μην ξεχάσετε να ρίξετε μέσα το φλουρί.

Καλή σας απόλαυση και καλή χρονιά!


Κεντρική φωτογραφία: Dale Gray on Unsplash