Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Υλικά

  • 10 φύλλα κρούστας
  • 5-6 κούπες τριμμένη κολοκύθα
  • ½ κούπα λιωμένο βούτυρο (για τα φύλλα)
  • 1-2 κούπες ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας κανέλλα
  • 1 κούπα σταφίδες
  • 1 κούπα καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • λίγο γαρύφαλλο προαιρετικά


Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την τριμμένη κολοκύθα, τη ζάχαρη, την κανέλλα και το αλάτι. Προσθέτουμε τα καρύδια και τις σταφίδες. Αφήνουμε το μείγμα σε ένα σουρωτήρι ώστε να φύγουν τα υγρά του, τα οποία όμως τα κρατάμε για να τα χρησιμοποιήσουμε αργότερα.

Στο ταψί του φούρνου αλείφουμε με πινέλο λίγο από το λιωμένο βούτυρο για να μην κολλήσει η πίτα. Τοποθετούμε 4 φύλλα κάτω ραντίζονται ένα ένα λίγο από το βούτυρο. Απλώνουμε τη μισή ποσότητα από το μείγμα της κολοκύθας και τοποθετούμε άλλα 2 φύλλα αφού επαναλάβουμε τη διαδικασία με το βούτυρο.

Βάζουμε και την υπόλοιπη γέμιση και τελειώνουμε με άλλα 4 φύλλα και το βούτυρο. Χαράζουμε την πίτα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Μόλις πάρει χρώμα (περίπου στα 30′) ρίχνουμε τα υγρά που κρατήσαμε από την κολοκύθα και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει καλά.

Καλή σας απόλαυση!