Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Ο χειμώνας μας χαρίζει τα πορτοκάλια άρα το μόνο που χρειάζεται για να κάνουμε τις μέρες μας πιο γλυκές είναι μια μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα. Το ταίρι του συγκεκριμένου γλυκού είναι μια μπάλα παγωτό, τόλμησε το και θα με ευγνωμονείς αιώνια…😉

Υλικά

  • 240γρ. ζαχαρη
  • 240γρ. ηλιέλαιο
  • 150γρ. γιαουρτι
  • 10γρ. baking powder
  • 75γρ. χυμό πορτοκαλιού + το ξύσμα
  • 1 βανιλίνη
  • 3 αβγά
  • 400-450γρ. φύλλο κρούστας


Για το σιρόπι

  • 450γρ. ζάχαρη
  • 400γρ. νερό
  • 160γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 1 ξύλο κανέλας


Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα φύλλα κρούστας. Στη συνέχεια, κόβουμε σε ακανόνιστα κομμάτια τα φύλλα και τα ενσωματώνουμε σταδιακά στο μείγμα.

Λαδώνουμε ελαφρώς ένα ταψί και ρίχνουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 175-180 βαθμούς κελσίου για 35′.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για περίπου 5′. Σιροπιαζούμε το καυτό γλυκό με κρύο σιρόπι.

Καλή σας απόλαυση!




Κεντρική φωτογραφία: Aliona Gumeniuk on Unsplash