Λατρεύω την Πάστα Φλώρα! Ειδικά τώρα που ο καιρός είναι βροχερός και κρύος, το να κάθομαι με μια κούπα ζεστό καφέ ή τσάι και να απολαμβάνω ένα κομμάτι (και δυο, και τρία μπορώ να σας πω) από το αγαπημένο μου γλυκό, είναι για μένα ο ορισμός της απόλαυσης.

Η αγαπημένη μου συνταγή για Πάστα Φλώρα; Εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη! Φτιάξτε τη σήμερα κιόλας!

ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 175 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 300 γρ. αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • Μαρμελάδα της αρεσκείας σας (εγώ προτιμώ φράουλα, φρούτα του δάσους, πορτοκάλι)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Στο μίξερ χτυπάτε αρχικά το βούτυρο με τη ζάχαρη, και σταδιακά προσθέτετε τη βανίλια και τα αβγά. Μόλις γίνει το μείγμα σαν κρέμα, προσθέτετε το αλάτι, την κανέλα και το χυμό λεμόνι. Στο τέλος, ρίχνετε στο μείγμα το αλεύρι, ανακατεμένο με το banking powder.

Στρώνετε τη ζύμη σε μια φόρμα για τάρτες και από πάνω απλώνετε ομοιόμορφα την μαρμελάδα.

Ψήνετε για 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Καλή σας απόλαυση!