Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Σε όλους αρέσει αυτό το εύκολο, απολαυστικό και παραδοσιακό γλυκάκι. Σας εγγυώμαι ότι, αν δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή, δεν θα την αλλάζετε με τίποτα!

Υλικά

  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 φλυτζάνι τσαγιού ρύζι Καρολίνα
  • 6-8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη ανάλογα πόσο γλυκό το θέλετε
  • 2κουταλάκια του γλυκού κάστερ πάουντερ
  • 1φλυτζάνι του καφέ κρύο νερό
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
  • Μια πρέζα αλάτι
  • 2 κάψουλες βανίλια
  • Κανέλα για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το ρύζι με λίγο νερό μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε για να μην κολλήσει. Προσθέτουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το ξύσμα.

Διαλύουμε το κάστερ πάουντερ στο φλιτζανάκι με το νερό και το ρίχνουμε στο μείγμα που βράζει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και σερβίρουμε σε ατομικά σκεύη. Πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα.

Καλή σας απόλαυση!