Η μόνη συνταγή που χρειάζεστε για τα Χριστούγεννα.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 φλυτζάνια αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού baking powder
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 κουτ. Σούπας κανέλα (κατά προτίμηση Κεϋλάνης)
  • ½ κουτ. γλυκού τζίντζερ
  • ½ κουτ. γλυκού γαρύφαλλο
  • 1 φλυτζάνι ζάχαρη
  • 130 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • ¼ φλυτζάνι μέλι
  • 1 αυγό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Αναμειγνύουμε και ανακατεύουμε καλά το αλεύρι, το banking power, το αλάτι, την κανέλα, το τζίντζερ και το γαρύφαλλο. Το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπωλ.

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αβγό, το μέλι και την υγρή βανίλια και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι με τα υπόλοιπα υλικά που έχουμε ετοιμάσει, και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία ομοιογενής, μαλακή ζύμη.

Τοποθετούμε τη ζύμη ανάμεσα σε δύο αλευρωμένες λαδόκολες και την ανοίγουμε σαν φύλλο. Με το κουπ πατ κόβουμε τη ζύμη στα σχήματα που επιθυμούμε και τα βάζουμε στο ταψί μας πάνω σε λαδόκολα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 12 λεπτά.

Αφού κρυώσουν, μπορούμε να κάνουμε σχέδια στα μπισκότα (πχ περίγραμμα, σκούφο, κουμπιά αν είναι ανθρωπάκια) με γλάσο.

Καλή σας απόλαυση!