Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Μπήκαμε για τα καλά στο κλίμα των γιορτών και πάντα υπάρχει το αιώνιο δίλημμα κουραμπιές ή μελομακάρονο; Πίστεψέ με, αν δοκιμάσεις αυτή τη συνταγή είναι σίγουρο ότι θα σε κερδίσει ο κουραμπιές, ένα γλυκό το οποίο μπορείς να απολαμβάνεις όλο το χρόνο.

Υλικά

  • 250γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 κούπα φυτίνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κρόκους
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζανάκι καφέ καθαρό λευκό οινόπνευμα (ναι καλά βλέπεις! μην το φοβηθείς)
  • 2 κουταλάκια του γλυκού baking powder
  • 150-200γρ. άσπρα καβουρδισμένα αμύγδαλα, ανάλατα, χοντροκομμένα
  • Αλεύρι όσο πάρει (περίπου 800-950γρ.)
  • Επιπλέον άχνη για το πασπάλισμα


Εκτέλεση

Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο, τη φυτίνη και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, το οινόπνευμα και το αλάτι. Προσθέτουμε το baking powder και το αλεύρι. Τέλος  ενσωματώνουμε τα αμύγδαλα.

Πλάθουμε σε μπαλάκια των 30γρ. περίπου και πατάμε στο κέντρο τους με τον αντίχειρα ώστε να δημιουργηθεί μια λακουβίτσα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς κελσίου για 25′ ανάλογα με το φούρνο. Tip! Όταν είναι χλιαροί οι κουραμπιέδες πρώτα βουτάμε το κάτω μέρος στην άχνη και μετά τους πασπαλίζουμε από πάνω μέχρι να τους καλύψουμε.