Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Όλοι έχουμε σαν παιδική ανάμνηση τα καλοκαίρια στη θάλασσα να απολαμβάνουμε το αγαπημένο μας γλύκισμα,  τους “λουκουμάδες με ζάχαρη” ή “λουκουμάδες με τρύπα”, όπως τους έλεγαν οι παλιοί. Σήμερα, θέλω να σας θυμίσω αυτές τις απολαυστικές γεύσεις και αναμνήσεις εκείνης της εποχής, δίνοντάς σας τη συνταγή για τους πιο εύκολους και λαχταριστούς λουκουμάδες που έχετε δοκιμάσει!

Υλικά

  • 2 ποτήρια χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξερή μαγιά
  • 1/2 ποτήρι καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο
  • 5 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 βανιλίνη
  • Ξύσμα πορτοκαλιού

Εκτέλεση

Λιώνουμε στο χλιαρό νερό τη μαγιά.

Σε ένα μπολ βάζουμε όλο το αλεύρι κάνοντας μια τρύπα, ρίχνουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα ζυμάρι.

Αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες, κόβουμε με κουπ ατ  και αφήνουμε για άλλα 30 λεπτά.

Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν κ από τις 2 πλευρές.

Τα βουτάμε σε ένα πιάτο με ζάχαρη κ κανέλα και καλή σας απόλαυση!!!!

Σημείωση : η συγκεκριμένη συνταγή βγάζει περίπου 35-40 τεμάχια ανάλογα με το μέγεθος.