Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Υλικά

  • 250γρ. Κουβερτουρα
  • 250γρ. Κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 110γρ. Γάλα
  • 1γρ.  Ζελατίνη

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ με κρύο νερό μουλιάζουμε τη ζελατίνη και, στη συνέχεια, τη στραγγίζουμε καλά από νερό.

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και μόλις αρχίζει να βράζει αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και το φύλλο ζελατίνης.

Ταυτόχρονα, χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σφιχτή σαντιγί. Προσθέτουμε σε δόσεις τη σαντιγί μέσα στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε απαλά για να μην χάσουμε τον όγκο.

Καλύπτουμε με μεμβράνη ώστε να εφάπτεται με τη μους και αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Τρώγεται σκέτη, με τριμμένο μπισκότο, φρέσκα φρούτα ακόμη και σε γέμιση για τούρτα!!

Καλή σας απόλαυση!