Ξέρετε κάποιον που δεν αγαπά τα τρουφάκια; Αυτούς τους μικρούς σοκολατένιους πειρασμούς, στους οποίους κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί και παρότι πάντα ξεκινάμε να φάμε ένα, μόνο ένα, καταλήγουμε να φτιάχνουμε και δεύτερη δόση βραδιάτικα;

Θα μοιραστώ μαζί σας την απίθανη συνταγή που εγώ φτιάχνω, με τις μικρές μου δημιουργικές παρεμβάσεις, και είμαι σίγουρη ότι θα τα βρείτε μοναδικά!

ΥΛΙΚΑ

  • 1/2 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ
  • 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα
  • 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας Λικέρ
  • Τρούφα, κακάο ή ινδοκάρυδο για την επικάλυψη
  • Tip! εγώ αυτοσχεδιάζω και προσθέτω και μία κουταλιά της σούπας μαρμελάδα πορτοκάλι ή φράουλα! (πιστέψτε με κάνει τη διαφορά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Θρυμματίζουμε τα μπισκότα
  • Βάζουμε στην φωτιά ένα κατσαρολάκι με το ζαχαρούχο και το βούτυπο  
  • Προσθέτουμε σιγά σιγά το κακάο και το λικέρ και ανακατεύουμε συνεχόμενα για λίγα λεπτά μέχρι να πείξει το μείγμα  
  • Το αφήνουμε να κρυώσει   
  • Προσθέτουμε τα μπισκότα
  • Τώρα είναι η ώρα να θέλετε να προσθέσετε τη μαρμελάδα στο μείγμα (τολμήστε το!)
  • Πλάθουμε μπαλάκια και τα ρολάρουμε στην τρούφα, το κακάο ή το ινδοκάρυδο
  • Τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1-2 ώρες

Καλή σας απόλαυση!