Εσάς έχει ξεκινήσει το σπίτι να μυρίζει γιορτές; Αν όχι ακόμη, τι καλύτερο από το να φτιάξετε ένα από τα πιο χαρακτηριστικά γλυκά των Χριστουγέννων, τον κορμό/μωσαϊκό/δούκισσα ή όπως αλλιώς συνηθίζετε να τον λέτε. Σας έχω την πιο εύκολη, νόστιμη και γρήγορη συνταγή!

Φτιάξτε το σήμερα κιόλας (το σίγουρο είναι ότι αύριο θα έχουν μείνει μόνο τα ψίχουλα!)

Υλικά

1 πακέτο μπισκότα τύπου πτι μπερ

2 κούπες τσαγιού φρέσκο γάλα

200 γρ. ζάχαρη

250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

50 γρ. κακάο

4 κ.σ. κονιάκ ή λικέρ

Λίγη ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα (Tip: Εγώ προσθέτω και δυο κουταλιές της σούπας μαρμελάδα! Δεν φαντάζεστε τη διαφορά που κάνει!)

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Προσθέτετε τη ζάχαρη και ανακατεύετε καλά μέχρι να γίνει ένα μείγμα. Στη συνέχεια ρίχνετε το γάλα, το κακάο και το λικέρ. Συνεχίζετε το ανακάτεμα. Σπάτε τα μπισκότα σε ακανόνιστα κομμάτια (προσοχή! όχι θρύμματα), τα ρίχνετε στο μείγμα και συνεχίζετε να ανακατεύετε. Βάζετε το μείγμα σε φόρμα ορθογώνια μιας χρήσης ή το τυλίγετε σφιχτά σε λαδόκολα.

Το βάζετε στην κατάψυξη για 3-4 ώρες και βγάζοντας το πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη (εγώ βάζω και μικρά διακοσμητικά δεντράκια και ελαφάκια για να δώσω μία πιο γιορτινή νότα).

Καλή σας απόλαυση!