Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Νομίζω κανείς δεν πίνει τον καφέ του χωρίς το απαραίτητο συνοδευτικό… άλλοι προτιμούν κάτι αλμυρό άλλοι κάτι γλυκό. Μάντεψε, εγώ, που ανήκω;; Μα φυσικά στο γλυκό και αν πίνεις τον καφέ σου σκέτο, τότε οι γεύσεις που απολαμβάνεις είναι ακόμη πιο δυνατές. Σου προτείνω την τέλεια συνταγή για brownies, και είμαι σίγουρη ότι θα το απολαμβάνεις όλες τις ώρες!

Υλικά

  • 340γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 220γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 6 μέτρια αυγά
  • 240γρ. αλεύρι
  • 200γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100γρ.ζαχαρη καστανή
  • 1κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • βανίλια
  • 1 κούπα καρύδια


Εκτέλεση

Σε Μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να έχουμε ένα λείο μείγμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τα αυγά.

Παράλληλα, σε ένα μπολ έχουμε ανακατέψει το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας.

Στο τέλος, προσθέτουμε στο μείγμα τα καρύδια και ανακατεύουμε με μια μαριζ.

Σε ταψί 20*30 περίπου βάζουμε λαδόκολλα την οποία βουτυρωκακαονουμε.

Σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς κελσίου ψήνουμε για 30-35′.

Tip! Δοκιμάστε να το σερβίρετε με λιωμένη σοκολάτα της αρεσκείας σας ή παγωτό με σως καραμέλας.

Καλή σας απόλαυση!