Άρωμα λεμονιού, ανάλαφρη κρέμα και εξαιρετική γεύση! Μία λεμονόπιτα με λίγες θερμίδες, εύκολη και γρήγορη που θα φτιάχνετε ξανά και ξανά.

ΥΛΙΚΑ

ΖΥΜΗ

  • 175 γραμμάρια αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 90 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη

ΓΕΜΙΣΗ

  • 500 γραμμάρια στραγγιστό γιαύρτι
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 4 αυγά
  • χυμό και ξύσμα από 1 μεγάλο λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ανακατεύουμε στο μίξερ το αλεύρι, το baking powder, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα. Μεταφέρουμε το μπολ στο ψυγείο και αφήνουμε τη ζύμη να “ξεκουραστεί” για 30 λεπτά.

Απλώνουμε τη ζύμη σε μία φόρμα για τάρτες (περίπου 26-30 εκατ.), και τρυπάμε απαλά με ένα πιρούνι την επιφάνειά της.

Στη συνέχεια, ανακατεύουμε ολα τα υλικά της γέμισης και τα απλώνουμε πάνω στη ζύμη.

Τοποθετούμε τη φόρμα στον φούρνο στους 175-180 βαθμούς, για περίπου 35-40 λεπτά μέχρι να ροδοψηθεί ελαφρά.

Έτοιμη η Lemon Pie! Καλή σας απόλαυση!