Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Στην ενότητα “Απορίες στην Κουζίνα” συγκεντρώνουμε όλες τις ερωτήσεις και απορίες σας για τη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική, σας δίνουμε λύσεις, μοιραζόμαστε μυστικά και σας προτείνουμε τρόπους για να βγαίνουν οι γλυκές και αλμυρές σας δημιουργίες, πάντα, μοναδικές!

Γιατί δεν σφίγγει η σαντιγί;

Η κρέμα γάλακτος που χρησιμοποιείτε πρέπει να είναι με τουλάχιστον 35% λιπαρά, και πάντα παγωμένη. Tip! 1 ώρα πριν χτυπήσεις τη σαντιγί βάλε στο ψυγείο και τον κάδο του μίξερ! Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα!


Το κέικ δεν φουσκώνει παρότι τηρώ κατά γράμμα τη συνταγή, τι φταίει;

Καταρχήν πρέπει να επιλέγεις αλεύρι καλού τύπου και ποτέ -μα ποτέ- δεν ανοίγουμε το φούρνο πριν ολοκληρωθεί η ώρα ψησίματος (ξέρεις, για να τσεκάρουμε από ανυπομονησία αν είναι έτοιμο). Η υπομονή θα σε ανταμείψει!


Χτύπησα ασπράδια για να κάνω μαρέγκα και απέτυχε, γιατί;

Όταν χωρίζεις τα αυγά πρέπει να είσαι πολύ προσεκτική να μην πέσει ούτε μία σταγόνα από τον κρόκο στα ασπράδια. Επίσης, όταν χτυπάς τα ασπράδια φρόντισε να έχεις συνεχώς το μίξερ σε σταθερή ταχύτητα.


Λιώνω τη σοκολάτα και αμέσως σταθεροποιείται και γίνεται μια μάζα, τι κάνω λάθος;

Η σοκολάτα χρειάζεται ειδική μεταχείριση γι’αυτό καλύτερα να χρησιμοποιείς μπεν μαρί. Αν, ωστόσο, θέλεις να τη λιώσεις στα μικροκύματα θα πρέπει να επιλέξεις μεσαία watt σε θερμοκρασία και κάθε 10” να ανακατεύεις τη σοκολάτα μέχρι να φτάσει στη σωστή υφή.


Κάθε φορά που φτιάχνω σπανακόπιτα μου “λαπαδιάζει” στο ψήσιμο, γιατί;

Είτε επιλέξεις χωριάτικο φύλλο είτε σφολιάτα για να φτιάξεις μια σπανακόπιτα να θυμάσαι ότι πάντα η γέμιση πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου όταν έρχεται σε επαφή με το φύλλο. Με τη σωστή θερμοκρασία των υλικών όταν συνθέσεις τη σπανακόπιτα, θα έχεις και το τέλειο αποτέλεσμα!

Στείλτε μας τις ερωτήσεις και απορίες σας για ό,τι σας απασχολεί σχετικά με τις περιπέτειές σας στην κουζίνα εδώ και σύντομα η Food/Pastry Expert μας θα σας δώσει τη λύση!