Οι γλυκοπατάτες είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Πλούσιες σε βιταμίνες, με λίγες θερμίδες, ταιριάζουν με πολλά πιάτα και, όπως και αν τις σερβίρετε, θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπες! Μία από τις αγαπημένες μου συνταγές, που πάντα κλέβουν τις εντυπώσεις είναι οι γλυκοπατάτες στον φούρνο με μέλι και πορτοκάλι.

ΥΛΙΚΑ

6 μεγάλες γλυκοπατάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φετούλες ή ροδέλες

1/2 φλυτζάνι βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου

1/2 φλυτζάνι μέλι

χυμό από 2 μεγάλα πορτοκάλια

1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς και τοποθετούμε τις γλυκοπατάτες σε ένα μεγάλο πυρέξ.

Λιώνουμε το βούτυρο και το αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά μας (μέλι, χυμό πορτοκαλιού και κανέλα).

Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ και το σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.

Ψήνουμε με το αλουμινόχαρτο για 40 λεπτά και στη συνέχεια για ακόμη 20 χωρίς το αλουμινόχαρτο, μέχρι να πάρουν οι γλυκοπατάτες χρώμα.

Έτοιμο! Καλή σας απόλαυση!