Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Υλικά

  • 500 γραμμάρια πένες ή βίδες
  • 1 πιπεριά κόκκινη
  • 1 πιπεριά κίτρινη
  • 1 πιπεριά πορτοκαλί
  • 3 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι
  • 6-7 αγγουράκια τουρσί (πίκλα)
  • 10 ντοματίνια


Για τη σως:

  • 5 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
  • 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
  • ½ κουταλιά του γλυκού μέλι (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Αφού βράσουν κρατάμε λίγο από το νερό, το οποίο θα χρησιμοποιήσουμε για τη σως.

Κόβουμε τα λαχανικά σε κύβους και τα ανακατεύουμε με τα βρασμένα μακαρόνια.

Για τη σως σε ένα μπολ προσθέτουμε όλα τα υλικά και τα αραιώνουμε με λίγο από το νερό που κρατήσαμε.

Ενσωματώνουμε τη σως στα μακαρόνια και ανακατεύουμε.


! Extra tip: για εσάς που προτιμάτε το κρέας, προσθέστε στη δροσερή μακαρονοσαλάτα σας ψημένο φιλέτο κοτόπουλο.

Καλή σας απόλαυση!