Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Ένα ψωμί διαφορετικό από τα άλλα, ιδιαίτερα νόστιμο και αφράτο. Τρώγεται σκέτο, με πραλίνα ή μαρμελάδα και, φυσικά, ως ψωμάκι για μπέργκερ. Μία απόλαυση με γαλλικό άρωμα…

Υλικά

  • 650 γρ. αλεύρι Αμερικής
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 3 κρόκοι
  • 17-20 γρ. αλάτι
  • 50 γρ. ζαχαρη
  • 40γρ. μαγιά
  • 325γρ.νερό


Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα μαζί τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 10-15′ περίπου. Πλάθουμε και χωρίζουμε τη ζύμη σε κομμάτια των 50γρ.για μικρά ή 100γρ.για μεγάλα ψωμάκια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου για 15′ περίπου.

Καλή σας απόλαυση!



Κεντρική φωτογραφία: Eaters Collective on Unsplash