Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Υλικά

Για τη μπεσαμέλ

  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 800ml-1lt γάλα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 1 αυγό (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • Αλάτι, Πιπέρι, Μοσχοκάρυδο

Για τη σάλτσα

  • 1 συσκευασία τριμμένη ντομάτα
  • 1 μικρό ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • Λίγη ζάχαρη
  • Ρίγανη ή βασιλικό (προαιρετικά)
  • 1 συσκευασία κατεψυγμένα ψητά λαχανικά
  • Τριμμένη φρυγανιά


Εκτέλεση

Σε προθερμασμένο φούρνο ψήνουμε τα λαχανικά για 10′-15′.

Παράλληλα, σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε με δόσεις το γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς. Αποσύρουμε από τη φωτιά, και προσθέτουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. 

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι προσθέτουμε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και μόλις μαραθεί ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα και τη ζάχαρη. Μόλις πάρει μια βράση αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ήρθε η ώρα να συνθέσουμε όλα τα υλικά στα υπέροχα λαζάνια μας! Σε ένα πυρίμαχο σκεύος ρίχνουμε λίγη από τη σάλτσα και μια στρώση λαζάνια, έπειτα βάζουμε το ⅓ από τα ψητά λαχανικά, λίγη ποσότητα από τη σάλτσα και μετά λίγη ποσότητα από τη μπεσαμέλ. Επαναλαμβάνουμε άλλες δύο φορές. Προσέχουμε η τελευταία στρώση να είναι τα λαζάνια και μόλις την τοποθετήσουμε ρίχνουμε από πάνω όση μπεσαμέλ έχει περισσέψει.

Πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε για περίπου 30′ στους 180 βαθμούς.

Καλή σας απόλαυση!