Δέσποινα Μπαμιατζή
Pastry Chef / Food Artist

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 200 ml γάλα
  • 200 γραμμάρια γιαούρτι
  • 200 ml λάδι (κατά προτίμηση καλαμποκέλαιο)
  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • λίγο αλάτι
  • 1/2 κιλό φέτα
  • 1 κρόκος αυγού

Εκτέλεση

Σε ένα μπωλ λιώνουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.

Προσθέτουμε το γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.

Ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από το αλεύρι και το αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, προσθέτοντας σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι.

Σκεπάζουμε με μια πετσέτα τη ζύμη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30′.

Στη συνέχεια, ανοίγουμε τη ζύμη σε 2 φύλλα και κόβουμε το κάθε φύλλο σε 12 μέρη. Σε κάθε μέρος βάζουμε φέτα και κλείνουμε καλά.

Όταν έχουμε ολοκληρώσει την προετοιμασία για όλα τα τυροπιτάκια αλείφουμε με τον κρόκο.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.

Καλή σας απόλαυση!