Ναύπλιο, λοιπόν! Μία από τις αυτονόητες επιλογές για μένα όταν πρόκειτα για μια αυθόρμητη, ημερήσια εκδρομή κοντά στην Αθήνα. Το αποφασίσαμε εντελώς ξαφνικά, μετά από μία πρόσκληση αγαπημένων φίλων που είχαμε να δούμε καιρό. Δεν το πολυσκεφτήκαμε, Σάββατο πρωί ήμασταν στο αυτοκίνητο και απολαμβάναμε την άνετη διαδρομή στην εθνική οδό, μέχρι να μπούμε στον τόσο χαρακτηριστικό δρόμο που οδηγεί στο Ναύπλιο μέσα από τα πλατάνια και τις τεράστιες εκτάσεις με τα εσπεριδοειδή. Τελικά, αρκεί να φορέσεις κάτι πιο ανάλαφρο και καλοκαιρινό, να νιώσεις τον ήλιο να σε χτυπά από το παρμπριζ του αυτοκινήτου και να ανοίξεις το παράθυρο να αναπνεύσεις τις μυρωδιές τις φύσης για να συνειδητοποιήσεις πόσο όμορφη μπορεί να γίνει η καθημερινότητά μας με μικρές, εύκολές αλλά και τόσο σημαντικές επιλογές ανανέωσης.

Οι περισσότερες από εσάς είμαι σίγουρη ότι έχετε επισκεφθεί το Ναύπλιο τουλάχιστον μια φορά. Δεν θα σας πω, λοιπόν, για όλα όσα ήδη ξέρετε, για όλα όσα είναι επόμενο να δείτε μπαίνοντας στην γραφική παλιά πόλη. Άλλωστε, ξέρετε ότι και εγώ, ακόμη και σε μέρη που επισκέφτομαι συχνά, ψάχνω πάντα να βρω νέες γωνιές και εμπειρίες που θα με εκπλήξουν ευχάριστα. Τι ανακάλυψα σε αυτό το ταξίδι;

Την παραλία Αρβανιτιά

Κάποιοι την ξέρουν και την θεωρούν μία από τις καλύτερες της περιοχής. Για όλες εμάς που δεν είμαστε ντόπιες, το να περπατάς στο ρομαντικό, παραλιακό πλακώστροτο μονοπάτι κάτω από τα επιβλητικά βράχια αφήνοντας πίσω σου το λιμάνι και ξαφνικά να εμφανίζεται μπροστά σου μια μικρή, σαν ψεύτικη παραλία, με καταγάλανα νερά, βότσαλο και μαγευτική θέα, είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορεί να σου συμβεί κατά την επίσκεψή σου στο Ναύπλιο.

Eάν πάλι σας αποθαρρύνει το περπάτημα, μπορείτε να βρεθείτε να κολυμπάτε στα κρυστάλλινα νερά της, φτάνοντας οδικώς από τον δρόμο περιμετρικά από το Παλαμήδι που καταλήγει σε ένα μεγάλο πάρκινγκ για να αφήσετε το αυτοκίνητό σας.


Στο Ναύπλιο, όσες φορές και αν το έχεις επισκεφθεί, πάντα ανακαλύπτεις κάτι καινούριο. Σε αυτή μου την επίσκεψη, οι γωνιές που με γοήτευσαν είναι:

Οι σκάλες μιας ακόμη γειτονιάς

Υπάρχουν πολλές αντίστοιχες στην παλιά πόλη, αλλά η συγκεκριμένη γειτονιά ένιωσα ότι αξίζει τη δική της αναφορά, τη δική της φωτογραφία.


Όχι δεν είναι σκηνικό θεάτρου, υπάρχει στ’αλήθεια

Θα μπορούσε από μόνο του να είναι ένα καρτ ποστάλ ή ακόμη ένα σκηνικό θεάτρου σε ταινία άλλης εποχής. Και, όμως, υπάρχουν τυχεροί άνθρωποι που ζουν εκεί και το απολαμβάνουν συνέχεια.


Πάντα μια βόλτα στην παλιά πόλη στο Ναύπλιο είναι μια καλή ιδέα. Και πάντα θα υπάρχουν νέες γωνιές να ανακαλύπτουμε. Καλά μας ταξίδια!!