Άννα Σκουλαρίκη
A story to tell…

Βάζω στοίχημα οτι έχει συμβεί σε όλες. Βγαίνετε πρώτο ραντεβού με τον άνδρα που ποθείτε εδώ και καιρό, φτιαγμένες στην τρίχα – μαλλί, νύχι, αποτρίχωση, καινούριο φόρεμα και πατούμενο – μα όσο κυλάει ο χρόνος του date σας, τόσο αναρωτιέστε “μα τι του βρήκα…!” Βέβαια, αυτό το ερώτημα μπορεί να εμφανιστεί αναπάντεχα στο τρίτο ραντεβού, στο πέμπτο ή ακόμα και κάμποσα χρόνια μετά. 

Τι συμβαίνει; Εκεί που ποθούσαμε τρελά, ψυχή και σώμα, το συγκεκριμένο αρσενικό, σαν από γητειά, όλα γυρίζουν ανάποδα και θέλουμε να το ξεφορτωθούμε εως και από τις επαφές του κινητού μας. 

Επειδή, κορίτσια μου, η ζωή είναι μικρή και η καλή η μέρα από το πρωί φαίνεται , αν εντοπίσετε ένα από τα παρακάτω χαρακτηριστικά, ή όλα μαζί αν είσαστε αρχιγκαντέμω, κάντε μεταβολή και μαρς, γιατί στον άνθρωπο πρώτα φεύγει η ψυχή και μετά το χούι. Σας γλιτώνουμε χρόνο, λοιπόν, και σας αναλύουμε τα top 5 χαρακτηριστικά ανδρών που δεν αξίζουν δεύτερη ευκαιρία.

Η τσιγκουνιά

Αυτό μπορεί να καμουφλαριστεί στην αρχή, αλλά αργά ή γρήγορα θα φανεί. Οι σφιχτοχέρηδες άνδρες είναι από τους πιο ξενερωτικούς τύπους που θα συναντήσετε. Πρώτο-δεύτερο ραντεβού θα σας κεράσει (κάνα καφέ η καμιά μπύρα – μία και μόνο, μη φανταστείτε κάτι παραπάνω), μα σιγά-σιγά, είτε με υπεκφυγές και δικαιολογίες, είτε με τη γλώσσα του σώματος, θα σας αναγκάσει να πληρώνετε τα μισά καταναλωθέντα. Με τον καιρό, θα διαπιστώσετε οτι ο μοναδικός τρόπος για να τον καταφέρετε να σας συνοδέψει στα αγαπημένα σας στέκια ή στα shows που τόσο περιμένατε, θα είναι να πληρώσετε αποκλειστικά εσείς το λογαριασμό. 

Η κατηγορία ΤΣΙΓΚΟΥΝΗΣ έχει όμως μια μικρή – τονίζω ΜΙΚΡΗ – ευλυγισία. Για να μην είμαστε totally bitches, ο άνδρας που έχετε διαλέξει και δείχνει λίαν προσεχτικός με τον οβολό του, μπορεί να περνάει μια δύσκολη οικονομική φάση. Οπότε μπορείτε να βάλετε ένα χρονοδιάγραμμα και να δώσετε 1, 2, 3 ευκαιρίες, ώστε να αποδειχθεί αν όντως βρίσκεται σε οικονομική δυσπραγία ή η τσιφουτιά είναι τρόπος ζωής του. 

Όπως λέει και η μαμά μου “Άνδρας που τσιγκουνεύεται τα λεφτά, τσιγκουνεύεται και τα αισθήματα.”

Φυσικές οσμές

Και εδώ μπορείτε να δώσετε 1-2 ευκαιρίες παραπάνω (αν αντέξετε).

Ξέρω άνδρες που δε χρησιμοποιούν αποσμητικό γιατί θεωρούν οτι καλύπτει τον ανδρισμό τους. Άλλους, που θεωρούν τα αποσμητικά καρκινογόνα και έτσι τα αποφεύγουν. Άλλους που προτιμούν τη φυσική μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος, σε όλες του τις εκφάνσεις. Ο κατάλογος των θεωρήσεων τέτοιου είδους, είναι μακρύς αλλά οδυνηρός για αυτούς που βρίσκονται – κυριολεκτικά – κοντά τους. 

Η αλήθεια είναι πως εμείς οι γυναίκες υμνούμε την καθαριότητα και τις ευωδιές. Είναι πιθανό να γυρίσει το κεφάλι μας να προσέξει έναν άνδρα μόνο και μόνο από τη μυρωδιά της κολόνιας του. Άρα αν δυσαρεστείται  η αίσθηση της οσμής μας, μην περιμένετε μέλλον (ακόμα και βραχυπρόθεσμο). Όσο και αν ο άνδρας που έχουμε επιλέξει γουστάρει να επιδεικνύει τη βαρβατίλα του με αυτόν τον τρόπο, τόσο εμείς θα προετοιμάζεστε να του δώσουμε το βαρβάτο νεύμα του παντοτινού αποχαιρετισμού.

Εγωπάθεια

Συγγενικό χαρακτηριστικό του ναρκισσισμού. Ένας άνδρας που μιλάει μονάχα για τα κατορθώματα του χωρίς να έχει πρόθεση να χαρίσει ούτε ένα λεπτάκι στην εξιστόρηση της δικής σας όμορφης περιπέτειας, δείχνει εμφανώς οτι ες αεί το ενδιαφέρον θα πρέπει να κινείται γύρω από την αφεντιά του. Αυτή η “αρρώστια” δε γιατρεύεται. Εκτός και αν σας αρέσει να βρίσκεστε διαρκώς στο ρόλο του κομπάρσου και του χειροκροτητή. 

Μάνα είναι μόνο μία

The next big thing στη λίστα μας είναι ο μαμάκιας. “Μάνα είναι μόνο μία” και πως να αντιπαρατεθείς σε αυτό το ακλόνητο και τόσο αληθές γεγονός. Όσες πήγαν κόντρα, έχασαν. Και ιδιαίτερα σε κοινωνίες μεσογειακές και βαλκανικές όπως τη δική μας, όπου η φαμίλια είναι ο πυρήνας όλων. Για να μη βγείτε χαμένες από πρώτο χέρι την ώρα της κρίσης “Ή η μάνα σου, ή εγώ”, αποχωρήστε με ελαφρά πηδηματάκια μόλις δείτε δείγματα οιδιπόδειου συμπλέγματος. Έχετε πάντα στο νου σας τη σοφή γνώση πως οι άνδρες με πάνες γεννιούνται (τις οποίες τις άλλαζε η μανούλα) και με πάνες πεθαίνουν (τις οποίες μακάρι να μπορούσε να άλλαζε η μανούλα).

Θυμός

Το να είναι κάποιος ευέξαπτος, είναι ένα βήμα πριν το βίαιος. Αν διαπιστώσετε οτι το ραντεβού σας νευριάζει συχνά, μην περιμένετε στιγμή. Δώστε του τα παπούτσια στο χέρι. Αν μπλέκεται συνεχώς σε καυγάδες, αν κακομεταχειρίζεται ένα ζώο, ή αν φήμες θέλουν κάποια πρώην του να έχει περάσει τα πάνδεινα στα χέρια του, πάρτε το καπελάκι σας διακριτικά, αλλά αμετάκλητα και εξαφανιστείτε. Προσέξτε να μην του εξάψετε το θυμό κατά την αποχώρηση σας, γιατί μπορεί να βρεθείτε μπροστά στο μένος του και να γνωρίσετε ιδίοις όμμασι την άσχημη πλευρά του χαρακτήρα του. Από όπου και αν προέρχεται ο θυμός που παρουσιάζει, δε θα αργήσει να μετατραπεί σε βιαιοπραγία όση αγάπη και αν του προσφέρετε. Ναι, οι άνθρωποι αλλάζουν, αλλά δε χρειάζεται να ρισκάρετε τη σωματική και την ψυχική σας υγεία, γι’αυτό το  ελάχιστο ποσοστό των ατόμων που πραγματικά δίνουν μάχη να καλυτερέψουν τα σκοτεινά τους σημεία.

Κυρίες μου, εύχομαι οι σύντροφοί σας να μένουν μακριά από τις παραπάνω κατηγορίες.

Κύριοι μου, τώρα ξέρετε οτι μια γυναίκα δεν είναι άσπλαχνη και ποτέ δεν εξαφανίζεται χωρίς λόγο!

Καλ΄έ;;; Για την ΑΠΙΣΤΙΑ γράψαμε;;;
Κεντρική φωτογραφία: Jovan on Unsplash